Pildītas cukīni laiviņas

3 1

Sastāvdaļas

  • 5 cukīni
  • 1 paprika
  • 400 -500 g maltas cūkgaļas
  • 350 - 400 g itāļu tomātu pastas (makaroniem) Mērce
  • Siers
  • Sāls
  • Pipari
  • Paprikas pulveris
  • Eļļa cepšanai
  • *Izmatot itāļu tomātu pastas mērci, jo tajā ir tomātu gabaliņi,kas garšai dod lielu nozīmi .

Pagatavošana

40 min.
  1. Cukīni ieliek vārošā sālsūdenī un pavāra kādas 2-3 min.
    Cukīni ieliek vārošā sālsūdenī un pavāra kādas 2-3 min.
  2. Tad ar nazi izņem cukīni viduci un mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
  3. Sasmalcinātu papriku, kopā ar cukīni gabaliņiem liek uz karstas pannas, kurā ir drusku uzlieta eļļa un cep kādas 5 min.
  4. Pieliek malto gaļu un maisot turpina cept kādas 5 min. līdz pazūd viss šķidrums un pieliek garšvielas - sāli, piparus, paprikas pulveri.
  5. Pēdējo pieliek tomātu mērci, visu samaisa, un samazinot karstumu pasautē kādas pāris minūtes.
  6. * Visu laiku cep uz lielu uguni, tikai pašās beigās samazina karstumu, kad 2 min sutina.
  7. Masu saliek cukini viducī un pārber ar sarīvētu sieru.
    Masu saliek cukini viducī un pārber ar sarīvētu sieru.
  8. Liek cepeškrāsnī aptv. 220-230 grādos un cepu aptuveni 20 min.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Beāte 2015. gada 1. februāris 12:51
Ļooooti garšīgi! Tagad šī ir viena no manām mīļākajām receptēm!! :)
Anna 2012. gada 27. novembris 12:53
Ļoti garšīgi! Gribu vēl.
Daina 2012. gada 29. augusts 10:17
Es domāju,ka majonēzes un krējuma maisījums šajā gadijumā būtu lieka,jo maltās gaļas masa nav cieta.Mīkstumu un sulīgumu veido tomātu mērcē esošie tomātu gabaliņi u.c. dārzeņi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni