Plātsmaize - rausītis

4 1

Sastāvdaļas

  • 5 l Piens
  • 2 ēd. karotes margarīns
  • Šķipsniņa sāls
  • 5 ēd. karotes cukurs
  • Tējk. sausais raugs
  • Rausīša virsiņai:
  • 400 g biezpiens
  • 4 -5 olas
  • 5 pac. vaniļas cukurs
  • Cukurs - tā pavairāk, pēc garšas un vēlēšanās
  • 100 g saldais krējums
  • Citrons - garšai var pierīvēt miziņu
  • Var pievienot žāvētus augļus, vai ābolus

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo rauga mīklu, tai jābūt tādai kāda ir kad cepam raugu pankūkas.
  2. Pienam pievieno margarīnu, cukuru, sāli - uzsilda mēreni siltu ~ 30 C, bet lai margarīns ir izkusis.
  3. Iesijā miltus, uz miltiem uzber raugu, pievieno sakultu olu.
  4. Liek, lai mīkla rūgst (ja labi rūgst tad ar stundiņu/pusotru pietiek).
  5. Biezpienu ar olām, cukuru un vaniļas cukuru samaisa. Masai jābūt viendabīgai, bet nekas, ja sanāk šķidra.
  6. Uz plāts izklāj cepamo papīru, bet tā, lai tas ir plāts lielumā līdz pat malām.
  7. Ar karoti ieklāj mīklu, bet ne pārāk biezu (man ir tāda maza panniņa kur pietiek ar 2 ēd.karotēm 18x28).
  8. Tad lej virsū biezpiena masu.
  9. Cep cepeškrāsnī ap 200 C. Kad virsa ir skaisti zeltaina - ir gatavs.
  10. Ņem ārā pārkaisa ar cukuru un pārlej ar saldo krējumu, ar ēd. karoti izlīdzina pa visu rausīti.
  11. * Biezpiena masai jāsanāk biezākai par maizīti. Tas atkarībā cik liela panna, uz lielāku pannu jāņem vairāk biezpiens.
  12. Ceru, ka Jums sanāks!
  13. Lai labi garšo!

Komentāri

Samanta 2016. gada 30. septembris 18:50
loti garsigi!!! paldies par recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize