Kabaču krēmzupa ar citronu

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 vidējs kabacis
  • 1 liels sīpols
  • 2 vidēji burkāni
  • 4 -5 vidēji kartupeļi
  • 3 -6 ķiploka daiviņas
  • 1 buljona kubiņš
  • 1 kastīte kausētais siers
  • 1 /2 citrons
  • Garšvielas

Pagatavošana

40 min.
  1. Uz pannas apcep līdz zeltainam brūnumam pusapļos sagrieztu sīpolu un smalkās šķēlēs sarīvētu burkānu.
  2. Ielej katlā ~ 1 litru ūdeni, pievieno buljona kubiciņu, kubiciņos sagrieztus kartupeļus un nomizotu kabaci (jaunu var ar visu mizu), ķiploka daiviņas (veselas) un apceptos sīpolus un burkānus. Vāra uz lēnas uguns, kamēr kartupeļi ir gatavi.
  3. Pievieno garšvielas pēc izvēles un kausēto sieru. Visu sablendē un piespiež citrona sulu no pus citrona.
  4. Zupu pasniedz dekorējot ar citrona šķēlīti, kādu zaļumu un ja ir vēlēšanās - maizes grauzdiņiem.
  5. Ideāla zupa, kad ir atvesti lauku labumi. :)
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Līga 2016. gada 28. septembris 13:43
Lai nu buljona kubiņš skaitās viens no ļaunumiem, tomēr labāks par to uzmācīgo kariju, kura dēļ visi ēdieni garšo (negaršo) vienādi.
Anna 2015. gada 20. augusts 16:45
Noteikti nepievienojiet buljona kubiņu, tas izbojā visu garšu!
Bez kubiņa ir gardi :)

P.s. Un, ja nu tomēr pēc pagatavošanas saprotiet, ka tas kubiņš jums traucē tikpat daudz, cik traucēja man, karijs labi nosit tā garšu :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas