Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ceptā siera kūka ar svaigo sieru un skābo krējumu

2012. gada 17. augusts
Foto: estere
Pagatavošana
60 min
1. Sāc ar pamatnes gatavošanu sasmalcini selgas cepumus līdz pilnībai un samīci kopā ar sviestu viendabīgā masā un ieklāj formas apakšu un maliņas, es izvēlējos 26 cm diametrā formu un man siera kūka iznāca plāna, bet ja grib normāla lieluma siera kūku tad vislabākā ir 20 cm diametrā.
Foto: estere
2. Tad sāc virsiņas gatavošanu olu un olu dzeltenumus sakul kopā ar pūdercikuru vieglās putās tā lai ola pārāk nesaputojas.
Foto: estere
3. Tad klāt liec kāruma sieru un skābo krējumu un viegli saputo lai pazūd visi kunkuļi, tad vēl pierīvē klāt mazliet cirona miziņu un piespied klāt arī citrona sulu no trešdaļas citrona un visu kārtīgi samaisa.
Foto: estere
4. Tad masu klāj formā. Es dariju tā ka ieklāju apmēram pusi uzbēru tos saldos graudiņus un liku otru pusi virsū, bet vararī sasmalcināt piemēram karameli vai īrisu un arī ielikt pa vidu masai var arī masai pievienot rikstus ja vēlas, bet var arī nepievienot neko.
Foto: estere
5. Kad masa formā ielikta un izlīdzināta tad liek virsū folliju un liek cepties uz kādām 40-60 minūtēm, tad noņem foliju un cep vēl kādas 15-30 minūtes. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no kūkas, jo kūkai ir jābūt tādai mīkstai, to var pārbaudīt ar sērkociņu - ieliec kūkā sērkociņu un izņrm masai ir mazliet jālīp pie kociņa!
Foto: estere
6. Tad kad kūka gatava, tad atdzesē un liec ledusskapī lai mazliet paliek cietāka es paras vakarā ap astoņiem septiņiem kūku izcepu un uz nakti ielieku ledusskapī un nākošajā dienā ēdu!
Foto: estere
7. Labu apetīti!
Uz augšu