Cepts jūras asaris

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 jūras asari
  • 6 nelielas ķiploka daivas
  • Jūras sāls - pēc garšas
  • Svaigi malti pipari - pēc garšas
  • 4 šķēles auksti kūpināts bekons vai vītinātas gaļas (jamón serrano, prosciutto)
  • 12 nelieli timiāna zariņi

Pagatavošana

35 min.
  1. Sakarsē krāsni 220 grādus karstu.
  2. Krāsnī ieliec pannu, uz kuras liksi zivi, lai tā sasilst.
  3. Uz dēlīša smalki sakapā ķiploku un bekonu.
  4. Zivij tajā pusē, kura būs uz augšu, iegriez 3 diagonālus iegriezumus, apmēram 1 cm dziļus.
  5. Iekšu un iegriezuma vietas ierīvē ar pipariem un pavisam nedaudz sāls.
  6. Bekona un ķiploku masu iepilda zivs vēderā un iegrieztajās kabatiņās.
  7. Liekam zivi folijā, pa virsu uzliec timiāna zariņus un aizloki folliju ciet, lai neviena mala nepaliek vaļā, un liec pannu krāsns vidējā nodalījumā ar apakšas un augšas režīmu.
  8. Cep 20 minūtes.
  9. Pasniedz ar zaļajiem salātiem, ceptiem vai tvaicētiem kartupeļiem, ķirbjiem vai rīsiem.
  10. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni