Sākums > Receptes > Uzkodas

Vīngliemeži jāņogu vīna marinādē

2012. gada 5. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Pirms vārīšanas ieteicams paturēt vīngliemežus traukā un ik pa 6 stundām nomazgāt melnos izdalījumus.
2. Vīngliemežus ieber vārošā sāls ūdenī, pavāra 2 - 5 minūtes, ar dakšiņu izvelk no mājiņas un nogriež pēdu līdz ar gļotas gredzenu. Nogrieztās pēdas apber ar rupjo sāli un ar rokām norīvē gļotas, noskalo ūdenī un tā vairākas reizes līdz pēdiņas daudz maz tīras.
3. Noskalotās pēdiņas ieliek stikla traukā un uzlej esenci, ik pa laikam pamaisot patur 40 minūtes.
4. Noskalo pārpalikušās gļotas, nospiež un var ielikt saldētavā līdz gatavošanai.
5. Salasītās garšvielas sagriež, ieliek traukā, izspiež citronu un ar visu miziņu atstāj.
6. Uzvāra 100 g ūdeni, uzlej virsū, ļauj marinādei ievilkties. Var pakarsēt kādas pāris stundas.
7. Marinādes šķidrumu uzlej gliemjiem un notur ledusskapī uz nakti 12 stundas.
8. Gliemjus izņem no marinādes, labi noskalo un nospiež. Ieliek traukā un uzlej jāņogu vīnu, notur 2 stundas.
9. Uz sakarsētas pannas ar izkausēto sviestu uzlej gliemjus ar vīnu, vāra, līdz vīns izgarojis. Vēl mazliet apcep, gliemji iegūst sarkanīgu nokrāsu.
10. Liek uz šķīvja un ēdiet uz veselību, jo ir garšīgi! Labi kalpo kā piedeva otrajam ēdienam, kartupeļiem.
11. Labu apetīti!
Uz augšu