Gardie keksiņi

5 1

Sastāvdaļas

  • *200 g sviesta vai margarīna
  • *185 g cukura
  • *4 olas
  • *250 g miltu (4dl)
  • *2 tējkarotes cepamā pūlvera
  • *1apelsīnu (nav obligāti)
  • *1 ābolu (nav obligāti)
  • *1 dl rozīņu (nav obligāti)
  • *1 ēdemkarote miltu (liek tad ja grib piedevās rozīnes )
  • OBLIGĀTI VAJADZĪGS IR MAZĀS PAPĪRA VEIDENĪTES LAI BUTU KUR LIKT KEKSA MIKLU UN CEPŠANAI

Pagatavošana

40 min.
  1. Ieslēdz un noregulē cepeškrāsni uz 200 grādiem. Bļodā liec mīkstu sviestu vai margarīnu kopā ar cukuru un rūpīgi samaisi ar karoti. Vari izmantot elektrisko mikseri.
  2. Mazā bļodiņā saputo olas tad pakāpeniski iemaisi tās mīklā. Samaisi miltus un cepamo pulveri, pievieno arī tos.
  3. Noskalo un nosusini apelsīnu. Sarīvē to uz smalkās rīves tieši mīklā. Nomazgā ābolu un sarīvē uz raupjās rīves- arī tieši mīklā .
  4. Rozīnes sajauc ar 1 ēdamkaroti miltu un pievieno mīklai. Milti vajadzīgi, lai rozīnes, cepot groziņus nenogrimtu apakšā.
  5. Mīklu ar ēdamkaroti liec papīra veidnītēs. Tās nav jāpiepilda līdz pašai augšai, jo tad mīklai cepoties kāps pāri malām.
  6. Groziņus liec uz cepamās plāts, plāti - cepeškrāsnī pa vidu. Cep apmēram 15 min. Gatavību ar adāmadatu. Iedur adatu viena groziņa vidū. Ja mīkla izvelkot adatu, nelīp tai klāt groziņi ir gatavi.
  7. LAI LABI GARŠO.!!

Komentāri

Patriks štrombergs 2016. gada 10. aprīlis 21:25
Tiešām gardāk ir izmantojot sodu un olu baltums keksiņi ļoti garšīgi iesaku!
Smaidi 2016. gada 26. februāris 14:10
Man nav ne jausmas kādi viņi ir, bet es noteikti pamēģināšu!
Pēc Jūsu rakstītā iznāk ļoti labi. Cept kēksiņus un kūkas ir mana mīļākā nodarbe! Pat dienu nevaru izturēt neko neuzcepusi!!!
LadyBird 2016. gada 15. februāris 11:34
Ja es vēlos cukuru aizstāt ar medu - tad kadās proporcijās to vajadzētu darīt, lai nesanāktu parsāldināt?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize