Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar alkšņu desiņām

2012. gada 1. augusts
Foto: Linda Pļaviņa
Pagatavošana
90 min
1. Nomizojam kartupeļus un pēc tam tos sagriežam smalkās šķēlītēs
Foto: Linda Pļaviņa
2. Nepieciešams trauks, kuru var izmantot cepeškrāsnī. Trauka apakšu iesmērējam ar margarīnu,un tad varam lkt pa virsu kartupeļus.
Foto: Linda Pļaviņa
3. Kad trauks ir piepildīts līdz pusei ar kartuepļu sķēlītēm, pa virsu uzliekm nelielas margarīna piciņas un apkaisam ar sāli,pipariem un garšvielām.
Foto: Linda Pļaviņa
4. Tad uzliekam vienu kārtu ar kartupeļu sķēlītēm,un tām pa virsu liekam sagrieztas alkšņu desiņu ripiņas,tā lai pārklājas visas kartupeļu sķēlītes.
Foto: Linda Pļaviņa
5. Tad pārliekam pāri atlikušās kartupeļu sķēlītes,un pārlejam visu ar saldo krējumu.
Foto: Linda Pļaviņa
6. Tad liekam iekš cepeškrāsns uz 1 stundu uz 200 grādiem! Pa to laiku sarīvējam sieru un sagriežam zaļumus.
Foto: Linda Pļaviņa
7. Kad viss gatavs pārkaisam ar sieru un zaļumiem. Ļaujam sieram izkust! Pēc tam varam izbaudīt ēdienu!
Foto: Linda Pļaviņa
Uz augšu