Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Barbekjū vistas burgers

2012. gada 13. jūlijs
Foto: Patrīcija Juhņeviča
Pagatavošana
60 min
1. Salātiem:
2. Lielā traukā liek sasmalcinātus ledus salātus.
3. Nelielā traukā sajauc kopā sakapātus sīpollokus, majonēzi, sinepes, ābolu etiķi, citronu sulu, sāli un piparus.
4. Maisījumu pārlej pāri ledus salātiem un apmaisa līdz viss ir viemērīgi pārklāts.
5. Liek ledusskapī uz stundu, lai ievelkas.
6. Barbekjū mērcei:
7. Uz pannas lej augu eļļu, tajā liek cepties sīpolus un ķiplokus. Cep apmēram 3-4 minūtes.
8. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un ļauj sautēties 30 minūtes uz nelielas liesmas.
9. Vistai:
10. Lielā pannā ar augstām malām pievieno eļļu un uzsilda to uz vidēji augstas liesmas.
11. Nelielā traukā samaisa kopā paprikas pulveri, ķiploku pulveri, sīpolu pulveri, čili pulveri. Vistas šķiņķīšus no abām pusēm apkaisa ar šo garšvielu maisījumu. Pievieno arī sāli un piparus.
12. Vistu liek cepties uz pannas un cep ~ 3-4 minūtes no abām pusēm līdz tā kļūst zeltaini brūna.
13. Vistu noņem no pannas, liek uz griežamā dēlīša. Tikmēr uz pannas liek cepties sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi un mīksti.
14. Sīpoliem pa virsu liek iepriekš apceptos vistas šķiņķīšus un visu aplej ar vistas buljonu. Liek pannai vāku un atstāj sautēties uz 20 minūtēm uz nelielas liesmas.
15. Pēc tam vistu izņem ārā un to saplucina nelielos gabaliņos. Kad gatavs, visu liek atpakaļ uz pannas, kur ir sīpoli un atlikušais buljons. Pārlej ar apmēram 2-3 kausiņiem sagatavoto bārbekjū mērci. Ļauj sautēties ~ 5 minūtes.
16. Tikmēr apgrauzdē burgeru maizīšu griezuma vietas, pēc tam kārto virsū vistu barbekjū mērcē, salātus un visbeidzot liek virsējo maizīti.
17. Lai labi garšo!
Uz augšu