Sākums > Receptes > Deserti

Pufīgie mākonīši vaniļas mērcē

2012. gada 28. jūnijs
Foto: sīkā
Pagatavošana
60 min
1. Šis gardais ēdiens sastāv no divām daļām no baltā pufīgā mākonīša un gardās vaniļas mērces.
2. Vispirms olu baltumus atdala no dzeltenumiem. (pēc tam vari olu dzeltenumus izmantot vaniļas mērcei.)Gatavojot peldošās salas, svarīgi izmantot olas, kas turētas ledusskapī jo viņas ātri sakūlsies.Olu baltumam pivieno mazliet citrona sulu un visu sakuļ, līdz izveidojas pabieza viendabīga masa. Tad pakāpeniski pievieno cukuru.Visu kuļ līdz stingrām putām.
3. Lai peldošās salas būtu vijīgākas un plūstošākas , olbaltumu masai pievieno tejkaroti jogurtu (bez papildgaršas).
4. Sagatavo citronūdeni, kurā iemērcēt karoti, pirms olbaltumu salas laidīs verdošā pina peldē.
5. Uz vidēji lielas liesmas uzkarsē pienu.Kad tas uzkarsis, ar citronūdenī izmētcētu karoti ņem kārtīgu piku olbaltuma masas un liek uzkarsušajā pienā. Katru salu karsē, līdz piens sāk atkal burbuļot.Olubaltuma mākoni applaucē no abām pusēm.Kad saliņa gatava, to ar putu karoti izņem no piena, liek uz papīra salvetes nosusināties un atstāj, lai gaida ēdājus.
6. vaniļas mērce
7. Uzliek karsēties pienu.
8. Kamēr piens karsējas, sagatavo olu dzeltenumus-pievieno 50 gramus pūdercukura un kuļ līdz vieglām gaišām putām.
9. Kad olu dzeltenumi sakūlti un piens uzkarsis, olas pivieno pienam un turpina karsēt uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz piens sabiezē.Jāvāra kādas 5-10 minūtes. Kādu laiciņu jāpagaida, lai mērce atdziest un tad jālej šķīvī un jāmet pufīgie mākonīši un jāsāk mieloties ar gardumu, var izmantot ogas dekorēšanai vai katram pēc savas izvēles.
10. Man ļoti garšo šīs
11. salas ar gardo maigo
12. mērcīti...šī ēdiena pag laiks var būt atšķirīgs ;)
Uz augšu