Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Selgas cepumu torte ar biezpienu un zemenēm

2012. gada 22. jūnijs
Foto: Līga Elmere
Pagatavošana
300 min
1. Želatīnu uzbriedina. Cepumus sadrupina, pievieno izkausētu sviestu, samīca viendabīgu masu.
2. Ņem tortes formu, tajā liek cepamo papīru, selgas cepumu masu. Tad tortes formu liek ledussakpī, lai cepumu masa sastingst.
3. Zemenes priekš biezpiena masas nomazgā, sagriež 4 daļās, pārber ar cukuru.
4. Biezpienu izberž caur sietu, tam pievieno cukuru.
5. Saldo krējumu ar cukuru saputo putukrējumā, putukrējumam pievieno zemenes ar cukuru, izkausētu - atdzesētu želantīnu.
6. Biezpienu un visu masu ar mikseri saputo. Liek tortes formā. Tad notur 3 stundas ledusskapī.
7. Ņem zemenes dekorēšanai, nomazgā tās, pārgriež uz pusēm, dekorē torti. To pārlej ar sagatavotu želejas šķīdumu. Liek ledusskapī, lai sastingst. Vislabāk 12 stundas atstāt ledusskapī.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu