Sākums > Receptes > Deserti

Siers ar zemeņu želeju

2012. gada 18. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā lejam pienu,pievienojam rozīnes.Karsējam.
2. Citā traukā sajaucam olas ar cukuru,vaniļas cukuru,krējumu,kefīru,etiķi līdz viendabīgai massai.
3. Kad piens kārtīgi uzsilis,bet vēl nevārās lejam šo otru maisījumu iekšā un karsējam līdz atdalās sūkalas.
4. Kad sūkalas kārtīgi atdalījušās lejam so maisījumu traukā,kur ielikts caurduris,kurā iekšā marle.Notecinam sūkalas.
5. Katliņā ieliekam sviestu,kausējam,tad pievienojam siera massu,kurai kartīgi notecējušas sūkalas.maisam līdz viss ir viendabīgs.
6. Šo siera massu liekam trauciņā,kas iesmērēts ar sviestu.
7. Pāri pārlejam zemeņu želeju:
8. 5 vidēja lieluma zemenes sablenderēju.50ml ūdenī iemaisīju želatīnu un uzbriedināju.Tad uzsildīju,izmaisīju līdz izšķīdis.iemaisam zemeņu biezenī.
9. Lejam uz siera.Liekam aukstumā uz 3 stundām.
10. Apgāžam trauciņu otrādi un pagaidam līdz siers izslīd ārā.
11. Sagriežam.
12. Pasniedzam.
Uz augšu