risotto ar ribiņām

3 1
Nu ko, arī vasarā mēdz gadīties, ka gribās ar ko nopietnāku piesiet dūšu, neba visu laiku tās aukstās zupas var strēbt. Man tīk risotto, tikai problēmas parasti sagādā buljona neesamība un buljona kubiņi der vienīgi nabadzīgo Āfrikas valstu palīdzības pakām, tāpēc šis ēdien tiek gatavots tikai komplektā ar kaut ko, no kā var noliet buljonu.

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas ribiņu
  • 1 glāze rīsu (250 g)
  • Hmeli suneli
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapas
  • Sīpols
  • Burkāns
  • Mazliet sviesta
  • Kādi simts grami balta, pasausa vīna
  • Salātiem:
  • Tomāti
  • Baziliks
  • Kaut kāds mīkstais siers
  • Salāti
  • Gurķis
  • Dilles

Pagatavošana

90 min.
  1. Ribiņas sagatavo iepriekšējā vakarā, apviļā olīveļļā un hmeli suneli garšvielās, uz nakti atstāj ledusskapī ievilkties. Sākumā jāsagriež gabalos, ribas šoreiz treknas, tāpēc katrā gabalā pa vienam kauliņam.
    Ribiņas sagatavo iepriekšējā vakarā, apviļā olīveļļā un hmel...
  2. Nu un jāapcep sakarsētā eļļā uz straujas uguns no visām pusēm.
    Nu un jāapcep sakarsētā eļļā uz straujas uguns no visām pusē...
  3. Kad apceptas, tad klāt ūdeni, garšvielas, pusi no sīpola un vienu burkānu. Ūdens jālej tā, lai apsedz, jo daļu vēlāk vajadzēs rīsiem un uz lēnas uguns ar vāku lai sāk sutināties.
    Kad apceptas, tad klāt ūdeni, garšvielas, pusi no sīpola un...
  4. Tālāk var atvilkt drusku elpu, jo ribām vajag vismaz stundu sautēties. Var fonā sagriezt smalki atlikušo sīpola pusi.
    Tālāk var atvilkt drusku elpu, jo ribām vajag vismaz stundu...
  5. Un sagriezt salātus, parasta klasika -> mocarelas tipa siers + gurķis + tomāts + dilles + eļļa un moš ēdamkarote citrona sulas.
    Un sagriezt salātus, parasta klasika -> mocarelas tipa si...
  6. Kad līdz ribiņu beigu laikam palikušas minūtes 25, var ķerties pie rīsiem, visupirms sakarsētā sviesta līdz zeltainumam apcep sīpolus.
    Kad līdz ribiņu beigu laikam palikušas minūtes 25, var ķerti...
  7. Tad pievieno rīsus un kopā ar sīpoliem mazliet pacep.
    Tad pievieno rīsus un kopā ar sīpoliem mazliet pacep.
  8. Tad lej klāt baltvīnu, man šoreiz pašu ražojums. Nu un rīsus ar vīnu maisa līdz tie visu ir sasūkuši sevī.
    Tad lej klāt baltvīnu, man šoreiz pašu ražojums. Nu un rīsus...
  9. Tikām apskata ribiņu buljonu, te, šķiet, komentāri ir lieki.
    Tikām apskata ribiņu buljonu, te, šķiet, komentāri ir lieki.
  10. Tad nu neatejot no pavarda, lej pamazām klāt buljonu un briedina rīsus, kā paliek sausi, tā atkal klāt kausiņu, mierīgi un nesteidzoties. Pēc minūtēm 20 tie ir gatavi.
    Tad nu neatejot no pavarda, lej pamazām klāt buljonu un brie...
  11. Nu lūk, gatavs. Rīsi tādā veidā sanāk ļoooti labi.
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni