Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vecā, labā biskvīta torte

2012. gada 18. jūnijs
Foto: Līva Cimmermane
Bērnības kūka! Mūsdienās reti vairs paši taisa! Bet, ja uztaisa, visi ēd un slavē :)
Pagatavošana
150 min
1. Biskvīta pagatavošana:Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, izlej bļodā, pieliek miltus, cepamo pulveri. Saputo olu baltumus, pievieno (iecilā) mīklai. Lej cepamajā formā un cep apmēram 30 minūtes 180 grādos. Gatavību var pārbaudīt ar sērkociņu - ja klāt nekas nelīp - gatavs!
2. Krēma pagatavošana:
3. Olas saputo ar cukuru, pieliek miltus. Atsevišķi uzkarsē pienu (lai nevārās un nepiedeg) un pielej masai klāt. Visu lej katlā un vāra karsta ūdens peldē, kamēr masa sabiezē. Masu atdzesē. Kad tā atdzisusi pievieno saputotu sviestu.
4. Kūkas pagatavošana:
5. Cepumus (nedaudz) sabirdina un saber uz virsmas, uz kuras liks kūku (lai neslīd), tad liek 1 biskvīta ripu, krēmu, biskvīta ripu, ievārījumu, biskvīta ripu. Ar krēmu apsmērē virsmu un malas, un apber ar cepumiem. Ja vēlas var dekorēt ar ogām, augļiem.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu