Ābolu pīrāgs

2012. gada 17. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Mannā iemaisam kefīrā un atstājam,lai uzbriest.
2. Olas putojam ar cukuru,pievienojam uzbrieduso mannā un miltus sajauktus ar cepamo pulveri.Lejam cepatraukā un atstājam līdz gatavojam pārējo.
3. Sastāvdaļas pildījumam:
4. * 100g skābais krējums
5. * 200g biezpiens
6. * 2 olas
7. * cukurs pēc garšas
8. * kanēlis
9. * ap 1kg āboli,var arī vairāk
10. Pagatavošana:
11. Ābolus samizojam un sarīvējam uz rupjas rīves.
12. Olas,biezpienu,cukuru,krējumu sajaucam kopā.
13. Ņemam cepamtrauku,kur iekšā mīkla,liekam virsū rīvētos ābolus,pārkaisam ar kanēli,pāri pārlejam biezpiena masu.Liekam cepties ap 200 gradiem ap 40 minūtēm.Cepšanas laiks atkarīgs no tā cik liela vai maza jūsu forma,jo zemāka,jo ātrāk izcepsies.Man bija 24 cm diametrā un diezgan augsta,jo citas nav,tad attiecīgi ilgāk cepas.Vislabāk cept 26-28cm formā.
14. Labi ir,ja mīklas kārta nepārsniedz 1cm,bet pārējais,kas liekas virsū nežēlojot,jo varāk, jo labāk.Bet tas ieteikums ir tik tādēļ,ka zemāku pīrāgu vieglāk ēst :)
15. lai veicas gatavošanā un,lai labi garšo!
Uz augšu