Sākums > Receptes > Uzkodas

Siers ar sezama sēkliņām

2012. gada 16. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Es esmu viena liela siera cienītāja. Garšo gan tā pat uz sviestmaizes, gan salātos, gan visur kur vien var. Nu jau šī būs trešā siera recepte, ko esmu izmēģinājusi pati pagatavot.

Šis siers ir maigs, bet to var papildināt ar dažādākajām garšvielām. Tad būs katru reizi cita garša.

Mūsmājās arī svētku galds nav iedomājams bez siera un šogad varēšu visus pacienāt ar pašas gatavotu siera uzkodu ar sezama sēkliņām.
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā ielej pienu,pievieno sāli un karsē līdz pirmajam burbulim, bet nevāra.
2. Olas viegli sakuļ ar dakšiņu, pievieno skābo krējumu, izmaisa.
3. Kad piens jau uzkarsis, lēnā strūklakā lej olu, krējuma maisījumu un maisa.
4. Uz nelielas uguns karsē un maisa līdz sāk atdalīties sūkalas un veidojas tādi kā graudiņi. Tas var aizņemt ap 7-10 minūtes.
5. Citam katliņam pa virsu uzliek sietiņu/ caurduri, iekšā marli divās kārtās un lej mūsu uzkarsēto masu. Kārtīgi notecina sūkalas,izspiežam.
6. Tālāk var atstāt ietītu marlē un virsū uzlikt ko smagu, vai arī pārlikt citā trauciņā kādas formas sieru vēlamies.
7. Es pārliku trauciņā.Atšķirība būs tāda,ka zem smaguma siers būs cietāks,bet traucņā mīkstāks,irdenāks.
8. Liekam ledusskapī uz 2 stundām,vai arī ilgāk.
9. Apgrauzdējam sezama sēkliņas.
10. Sagriežam sieru lielākos vai mazākos gabaliņos.Katru siera gabaliņu apviļājam sezama sēkliņās.
11. Uzkoda gatava.
12. Siers sanāca tiešām gards un nākamreiz izmēgināšu arī ar dažādām garšvielām.
Uz augšu