Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kūka- noslēpums

2012. gada 16. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Uz smalkās rīves sarīvējam cukini un norīvējam apelsīnam miziņu.
2. Šokolādi kopā ar sviestu izkausējam.
3. Mannā sajaucam ar skābo krējumu.
4. Olas saputojam ar cukuru,tad pievienojam uzbriedušo mannā,saputojam.
5. Pievienojam cukini un apalesīna miziņu,saputojam.
6. Pievienojam izkausēto šokolādi ar sviestu.Saputojam.
7. Samaisam miltus ar sodu un kakao, un ieputojam massā.
8. Lejam mīklu formā,kas ieziesta ar sviestu.
9. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.
10. Gatavu atdzesējam formā.
11. Kad atdzisa apgāžam formu un izņemam.
12. Skābo krējumu saputojam ar cukuru,pievienojam biezpienu.Saputojam līdz viendabīgs.Pienā iemaisam želatīnu,uzbriedinam un tad uzsildam.Izmaisam līdz izšķīst.
13. Želatīnu ieputojam biezpiena krēmā.Liekam ledusskapī līdz sarec.
14. Pārgriežam biskvītu horizontāli uz pusēm.
15. Uz vienas liekam pusi biezpiena krēmu un ripiņās sagrieztus bannānus.
16. Uz otras liekam iebiezināto pienu sajauktu ar riestiem.
17. Savienojam abas puses kopā.
18. Virsu apsmērējam ar atlikušo biezpiena krēmu un dekorējam ar zemenēm.
19. Liekam ledusskapī uz vismaz 1 stundu,bet vislabāk uz nakti.
20. Ļoti maiga,noslēpumaina šokolādes kūciņa.
21. Garda!
Uz augšu