Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena - jogurta zemeņu krēms ar vaniļas mērci

2012. gada 14. jūnijs
Foto: Līga Elmere
Pagatavošana
60 min
1. Krēma gatavošana:
2. Želantīnu uzbriedina, biezpienam veic pirmastrādi - to izberž caur sietu, pievieno cukuru.
3. Jogurtu lej atsevišķā trauciņā, tam pievieno ūdens peldē izšķīdinātu želantīnu.
4. Jogurta masu pievieno biezpiena masai,visu kārtīgi izmaisa un lej deserta trauciņos.
5. Trauciņus liek ledusskapī uz stundu, lai sastingst.
6. Vaniļas mērces gatavošana:
7. Olas dzeltenumu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno pienu.
8. Masu vāra ūdens peldē, kamēr tā sabiezē, pirms pasniegšanas atdzesē.
9. Rotā ar blenderētām un svaigām zemenēm.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu