Dzervenu frandzipane kuka

2005. gada 7. maijs
Foto: Anita Vogelius
Pagatavošana
60 min
1. Sakuma taisam dzervenu massu, kas tautas valoda runajot ir majas taisits dzervenju ievarijums.
2. Liekam dzervenes panna un aplejam ar udeni un karsejam uz ljoti lenas uguns lidz samas izskidusas, tad pievienojam visas garsvielas un cukuru un riktigi izmaisam un, ja ir velesanas varam izberzt caur sietu,lai tas mizas nemaisas pa vidu(es gan ta nedaru)un tas viss mums ir smalkak....Visu atdzesejam. Ja grib, tad savara tadu masu 3reizes ka recepte dots un liek burka ledusskapi glabaties.
3. Miklai - sajaucam pudercukuru un miltus, tad pievienojam miksto sviestu un olu dzeltenumu un krejumu un micam lidz sak veidoties lipiga mikla.Tad saveljam to bumba un liekam dzeseties ledusskapi uz min.½ stundu.
4. Kad mikla ledusskapi atdzisusi to iesaka izrullet, man gan parasti ta nesanak, tad es to pa gabaliem nemu un iespaidu tortes forma(tapat sanak labi!)malinas ieskaitot.Tad uzlieku pec formas izgrieztu cepamo papiru un uz ta uzberu pupas vai pelekos zirnus un lieku uzsildita cepeskrasni(200C)un cepu pamatu kadas 15-20 min.Tad iznemu cepamo papiru un to nedaudz atdzeseju.
5. Pa to laiku taisu mandelu pildijumu- izkauseju uz lenas uguns sviestu, pievienoju cukuru to visu laiku maisot lidz masa paliek tada dzintaraini dzelteniga. Nemam to nost no uguns un pievienojam maltas mandeles un sakultas olas.
6. Tad cepeskrasni parsledzam uz 190C, miklas pamatam pa virsu smerejam 4 ed.kar.dzervenu massas, tad pildijumu ar mandelem, un beigas visu parkaisam ar mandelu skaidinam.
7. Liekam cepties uz 20-30 min., lidz virseja masa ir sabiezejusi. Atdzesejam un parkaisam ar pudercukuru
8. Pasniedzam aukstu ar vanilas saldejumu vai skabu krejunu un piparmetras vai svaiga basilika lapinam.
Uz augšu