Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ideja Līgo vakara šašlikam

2012. gada 12. jūnijs
Foto: jurka
Pagatavošana
40 min
1. Kaut aiz loga ir tāds padrēgns kā septembra beigu laikā, tomēr kalendārā sarkani burti zīmē, ka tūliņās jau Jāņi klāt. Te nu tad radās doma par šašlika recepti tiem, kuriem nepatīk etiķis, bet patīk maigs cūkgaļas šašliks.
Foto: jurka
2. Jāsāk jau ar nepatīkamāko, jātīra sīpoli, jāgriež un jāraud gauža asariņa. Starp citu, tika notestēts, griežot sīpolus, vajag mutē iemest kožleni, atvieglo tas visu raudāšanas procesu par saviem 75%, zinātnisko pamatojumu nerakstīšu, bet tas darbojas.
Foto: jurka
3. Sīpolus griezu ripās un to visu tad traukā, kurā gaļa tiks marinēta. Tagad viena būtiska nianse, es taisu mazliet savādāk un sālim tiešā veidā ļauju iedarboties tikai uz sīpoliem un nevis gaļu. Sīpoliem pa virsu 3 ēdamkarotes sāls, ēdamkarote cukura un grami 100 sojas mērces (3 kg.gaļas).
Foto: jurka
4. Tālāk atliek nomazgāt roķeles, atlocīt piedurknes, nolikt malā smēķi un smuki sākt visu spaidīt un maisīt, jau pēc neilga brīža varēs just, ka sāls un cukurs ir izšķīduši un no sīpoliem sākusi izdalīties sula, to mums arī vajag panākt. Turklāt sīpoli ir tagad mazākos gabaliņos, kas ļaus vieglāk apklāt gaļu.
Foto: jurka
5. Nu tālāk jau gaļas griešana, griežu palielākos gabalos, jo tad gaļa cepoties paliek viducī feina un sulīga.
Foto: jurka
6. Kad visa gaļa sagriezta, tad atliek vēl sakapāt dilles un likt virsū, nezinu cik tur gramu bija, bet nu bildē jau var redzēt, tāds daudzums ir pietiekams. Zīmīgi, ka nevajag knakstīties un plēst nost tikai smalkos diļļu zariņus, griežam ar visiem resnajiem kātiem, tur tā spēcīgākā garša. Vēl pa virsu 3 ēdamkarotes olīveļļas un piparus, šoreiz izvēlējos kaut kādu aso piparu maisījumu, kas gan bija uz paprikas bāzes, bet bija ok un te ir iespējas variēt.
Foto: jurka
7. Visu smuki apmaisīt un ledskapī iekšā vismaz uz 24h un vienreiz derētu apmaisīt vismaz pa vidam.
Foto: jurka
8. Nu tālāk jau kā pēc dziesmu grāmatas, izsalkuši draugi un kāda grādīga dzira. Dabīgi, ka jācep uz iesmiem un uz oglēm, gabali jāliek blīvi, oglēm jābūt karstām. Pa tvērienam der arī atšķaidīts baltvīns vai ūdens, kurā iespiest citrons, lai var apdzēst liesmas, ja nebēdņi pilošie tauki ir aizdegušies uz oglēm.
Foto: jurka
9. Nu kaut kā tā un šitā.
Foto: jurka
10. Cept vēlams līdz mirklim, kamēr ir gatavs.

Lai labi garšo!
Foto: jurka
Uz augšu