Manas vecmāmiņas buberts

5 1
Tā bubertu gatavoja mana vecmāmiņa laukos karstās vasaras dienās, tad mamma, no kā es iemācījos to gatavot. Paēduši pusdienas mēs sēdējām pie lielā galda un gaidījām, kad nesīs pēc vaniļas smaržojošo bubertu...Ak, saldās bērnības atmiņas....:P

Sastāvdaļas

  • 1 litrs piena
  • 5 saujas manna
  • 5 olas
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • Šķipsna sāls
  • Vaniļas cukurs
  • Pasniedz ar dzērveņu/brūkleņu ķīseli

Pagatavošana

40 min.
  1. Uzvāra mannas putru no piena, pieliek 3 ēdamkarotes cukura, šķipsnu sāls un vaniļas cukuru. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus samaisa ar pusi ēdamkarotes cukura un pieliek gatavai siltai putrai. Uzputo olu baltumu ar pusi ēdamkarotes cukura. Kad putra, kurā iemaisīts olu dzeltenums ir atdzisis, tajā uzmanīgi olu baltumus. Pasniedz ar dzērveņu vai brūkleņu ķīseli. Vislabāk garšo karstā vasaras dienā.

Komentāri

Ieva 2014. gada 19. marts 18:33
Super! Ar pirmo reizi izdevās! Un tiesām atsauca atmiņā bērnību....laukus...omīti :)
Paldies!
valda 2013. gada 21. jūlijs 17:13
Pati labak recepte tiesi ta nevis tur kadas citas. paldies loti nodereja

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti