Sākums > Receptes > Deserti

Kukurūzas,ievārījuma kēkss

2012. gada 11. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Auzu pārslas samaisam ar ievārījumu,pievienojam skābo krējumu,izmaisam.
2. Pievienojam miltus ar sodu,izmaisam un lai pastāv.
3. Izkausējam sviestu,tajā ieberam rozīnes un sagrieztas dateles.
4. Abus maisījumus savienojam,kārtīgi izmaisam.Gatavā mīkla ir loti bieza,tā nav tekoša,bet liekama ar karoti.
5. Pusi mīklu liekam ieeļļotā cepamtraukā,uzberam sagrieztus marmelādes gabaliņus,pēc tam uzliekam pārējo mīklu virsū.(Marmelādi es nejaucu iekšā mīklā,jo tad malas un apakša pielīp pie formas un gatavo kēksu grūtāk izņemt,smuki bez defektiem.)
6. Cepam 180 grādos ap 50 minūtēm.Lai vienmērīgāk cepas apsedzam ar foliju.
7. Gatavo kēksu atdzesējam tur pat formā un tik tad izņemam ārā un sagriežam.maigs,mīksts un it nemaz nav sauss.
Uz augšu