Kukurūzas,ievārījuma kēkss

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze skābais krējums
  • - 1 glāze auzu pārslas (miežu,kviešu,rudzu pārslas arī der)
  • - 1 glāze kukurūzas milti
  • - 1 glāze ievārījums,der jebkuršs-man bija salds zemeņu ievārījums un tā kā ievārījums salds,tad cukurs vispār papildus nav nepieciešams
  • - ja vēlas žāvēti augļi,man bija rozīnes,dateles un mazliet marmelāde
  • - 1 tēj.k soda
  • - 100g sviests vai margarīns
  • - (glāzes tilpums 250ml)

Pagatavošana

60 min.
  1. Auzu pārslas samaisam ar ievārījumu,pievienojam skābo krējumu,izmaisam.
  2. Pievienojam miltus ar sodu,izmaisam un lai pastāv.
  3. Izkausējam sviestu,tajā ieberam rozīnes un sagrieztas dateles.
  4. Abus maisījumus savienojam,kārtīgi izmaisam.Gatavā mīkla ir loti bieza,tā nav tekoša,bet liekama ar karoti.
  5. Pusi mīklu liekam ieeļļotā cepamtraukā,uzberam sagrieztus marmelādes gabaliņus,pēc tam uzliekam pārējo mīklu virsū.(Marmelādi es nejaucu iekšā mīklā,jo tad malas un apakša pielīp pie formas un gatavo kēksu grūtāk izņemt,smuki bez defektiem.)
  6. Cepam 180 grādos ap 50 minūtēm.Lai vienmērīgāk cepas apsedzam ar foliju.
  7. Gatavo kēksu atdzesējam tur pat formā un tik tad izņemam ārā un sagriežam.maigs,mīksts un it nemaz nav sauss.

Komentāri

Lidija 2013. gada 16. jūnijs 13:05
Kurā veikalā Rīgā var nopirkt keksa formas?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti