Kukurūzas, siera maize

2012. gada 11. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Olu viegli sakuļam ar sāli,cukuru,pievienojam jogurtu un svaigo sieru,izmaisam.
2. Pienu uzsildam labi siltu un iemaisam kopējā massā.
3. Izkausējam sviestu to arī iemaisam kopejā traukā.
4. Uz smalkās rīves sarīvejam sieru.Ja vēlamies nedaudz atliekam uzbērt uz maizes,bet pārējo beram mīklā.
5. Sodu sajaucam ar miltiem.
6. Savienojam miltus ar pārējām sastavdaļām.Izmaisam.
7. Mīkla sanak bieza.Tā nevis tekoša,bet krītoša.
8. Iesmērētā traukā ar sviestu liekam mīklu.
9. Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm,tad uzberam virsū sieru un cepam vēl 5 minūtes.
10. Gatavai maizei ļaujam atdzist formā un tad izņemam un sagriežam.
11. Maize sanāk maiga,mitra un līdzinās kēksam.Ļoti garda.
12. Var ēst gan ta pat bez nekā,bet var arī pārgriezt un smērēt ko pa vidu.
Uz augšu