Kukurūzas, siera maize

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 vesela un vēl 1/2 glāze kukurūzas milti ( glāzes tilpums 250ml)
  • 1 ola
  • 125 g bezpiedevu jogurts.(Man bija Kāruma Grieķu jogurts,bet tik pat labi var ņemt arī citu jogurtu,vai skābo krējumu,vai kefīru)
  • 100 ml piens
  • 1 kārtīga ēdamkarote Kāruma svaigais siers ar dillēm,(var nepievienot,ja nav)
  • 1 tēj.k soda
  • 1 /2 tēj.k sāls
  • Ap 50g-100g g siers (Krievijas,Holandes,kādu vēlas)
  • 1 /2 tēj.k cukurs
  • 1 ēd.k sviests un vel nedaudz trauka iesmērēšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu viegli sakuļam ar sāli,cukuru,pievienojam jogurtu un svaigo sieru,izmaisam.
  2. Pienu uzsildam labi siltu un iemaisam kopējā massā.
  3. Izkausējam sviestu to arī iemaisam kopejā traukā.
  4. Uz smalkās rīves sarīvejam sieru.Ja vēlamies nedaudz atliekam uzbērt uz maizes,bet pārējo beram mīklā.
  5. Sodu sajaucam ar miltiem.
  6. Savienojam miltus ar pārējām sastavdaļām.Izmaisam.
  7. Mīkla sanak bieza.Tā nevis tekoša,bet krītoša.
  8. Iesmērētā traukā ar sviestu liekam mīklu.
  9. Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm,tad uzberam virsū sieru un cepam vēl 5 minūtes.
  10. Gatavai maizei ļaujam atdzist formā un tad izņemam un sagriežam.
  11. Maize sanāk maiga,mitra un līdzinās kēksam.Ļoti garda.
  12. Var ēst gan ta pat bez nekā,bet var arī pārgriezt un smērēt ko pa vidu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize