Kukurūzas,banānu maize

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 vesela un vēl 1/2 glāze kukurūzas milti (glāzes tilpums 250ml)
  • 1 ola
  • 125 g bezpiedevu jogurts.(Man bija Kāruma Grieķu jogurts,bet tik pat labi var ņemt arī citu jogurtu,vai skābo krējumu,vai kefīru)
  • 100 ml piens
  • 1 tēj.k soda
  • 1 /4 tej.k sāls
  • 1 tēj.k vaniļas cukurs
  • 1 ēd.k cukurs
  • 2 banāni
  • 1 ēd.k sviests un vēl trauka iesmērēšanai nedaudz
  • Un ja vēlas dekorēšanai šokolāde

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu viegli sakuļam ar sāli,cukuru,vaniļas cukuru.
  2. Pievienojam jogurtu un izmaisam.
  3. Pienu uzsildam ļoti siltu,iemaisam olu,jogurta maisījumā.
  4. Sviestu izkausējam un iemaisam kopejā maisījumā.
  5. Banānu sablenderējam vai saspiežam ar dakšiņu putrā.Liekam kopējā maisījumā.
  6. Miltus sajaucam ar sodu un beram klāt maisījumam.Izmaisam mīklu.
  7. Mīkla sanak diezgan bieza,tā no karotes nevis tek,bet krīt.
  8. Liekam mīklu iesmērētā ar sviestu cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
  9. Ļaujam padzist un tad izņemam no formas.
  10. Aplejam ar izkausētu sokolādi.
  11. Šī maize sanāk ļoti maiga,mitra,nedaudz līdzinās kēksam.
  12. Bet ļoti,loti garda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize