Īrisa konfektes

2012. gada 11. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā ielejam ūdeni,pievienojam cukuru,vāram sīrupu ap 10 minūtēm,ik pa laiciņam apmaisam.
2. Pievienojam saldo krējumu un karsējam līdz tas uzsilis,tad pievienojam sviestu un kausējam.
3. Kad sviests izkusis karsējam 5 minūtes maisot.
4. Pievienojam gabalinos salauztu šokolādi,izkausējam.tad pievienojam sauso pienu un kakao.
5. Karsējam un maisam līdz izveidojas viendabīga massa.
6. Varam šajā posmā pievienot riekstus.
7. Tagad šai massai jāļauj pilnība atdzist.
8. Gatava šokolādes īrisa.
9. Bieza,lipīga,staipīga,ļoti garšīga.
10. Ja vēlamies varam izveidot konfektes.
11. Šai massai pievienojam riekstus vai cepumus,var sablenderēt miltos,bet var arī smalkos gabaliņos.
12. Sablenderējam cepumus.
13. Ņemam šo īrisa massu pa karotītei un maisam iekšā sablenderētos cepumus līdz var izveidot bumbiņu,ka nelīp pie rokām.
14. Tā pat arī ar riekstiem( iepriekšs apgrauzdējam un sasmalcinam vai sablenderējam),beram klāt un veidojam bumbiņas.
15. Liekam ledusskapī,lai sacietē.
Uz augšu