Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rauga mīklas biezpiena plātsmaize

2012. gada 9. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Ņemam pusi pienu ,uzsildam un izšķīdinam tajā raugu ar pusi cukuru.
2. Otru pusi pienu arī uzsildam un izkausējam tajā sviestu.
3. Olu viegli sakuļam ar sāli un atlikušo cukuru.
4. Savienojam abus piena maisījumus,iemaisam olu.
5. Pievienojam miltus ar kurkumu.
6. Samīcam mīklu un liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi.Raudzējam siltā vietā ap 1 stundu,līdz mīkla dubultojas apjomā.
7. Uzraudzēto mīklu izrullējam,izveidojam sev vēlamo formu.
8. Visrū es smērēju zemenu ievārījumu un pāri bagātīgi biezpiena pildījumu:
9. 300g biezpiens
10. 100g skābais krējums
11. 2 olas
12. cukurs pēc garšas
13. Visas šīs sastavdaļas sajaucam un klajam uz maizes.
14. Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm un tad uzberam riekstu drupačas,kas gatavojas sekojoši:
15. Vienādā daudzumā ņemam sviestu,miltus,cukuru un apgrauzdētus,sablenderētus zemesriekstu,visu sajaucam un ieliekam saldētavā līdz brīdim,kad jāliek uz plātsmaizes.
16. Turpinam plātsmaizi cept vēl 10 minūtes līdz maizes maliņas brūnas.
Uz augšu