Uzkoda ar lasi

2012. gada 9. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Katliņā ielejam ūdeni,pievienojam sāli un sviestu.Karsējam un maisam līdz sviests izkūst.
2. Turpinam karsēt uz uguns un beram iekšā miltus un maisam,lai veidojas viendabīga massa,mīklas kamols.
3. Noņemam no uguns un mazliet atdzesējam.
4. Kad mazliet padzisa,tad pa vienai sitam iekšā olas un kārtīgi izmaisam līdz viendabīgai massai.
5. Kad ir iesistas 3 olas,tad skatamies mīklas konsistenci,ja massa ir bieza,bet mīksta,tad ceturto olu neliekam,bet ja massa ir bieza un pacieta,vairak irdena nekā lipīga,tad arī ceturto olu iesitam.
6. Labāk mazliet par biezu nekā par šķidru,lai sanāk mīkla,jo biezāka labāk turēs formu.
7. Kārtīgi izmaisam mīklu un tad pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru.
8. Izmaisam.
9. Mīkla ir ļoti bieza,bet vijīga.
10. Ar konditorejas šprici uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs spiežam tādus kā trauciņus.
11. Cepam iepriekšs uzsildīta cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.Tā kā man grādus nerāda,tad precīzu tempertūru nemācēšu teikt.Es cepu uz aci,atveru, paskatos,novērtēju.
12. Izcepu lielākus un mazākus traucinus,lai zinātu kādi būs labāki,skaistāki.
13. Biezpiena pildījums:
14. Ņemam auskti kūpinātu lasi,sagriežam mazos gabaliņos.daudzums būtībā pēc vēlēšanās,un atkarīgs no trauciņu skaita,ko pildīsim.
15. Uz trauciņa liekam mazliet lasi.
16. Virsū lasim liekam biezpiena massu:
17. Biezpienam pievienojam sasmalcinatus lociņus,dilles,nedaudz sāli un krējumu.Izmaisam.
18. Apkārt biezpienam kārtojam plānas gurķa šķēlītes un vēl dekorejam ar plānu šķēlīti laša.Iespraužam dillīti.
19. Uz pannas liekam 1 tēj.k medu,izkausējam.
20. Pievienojam mandeļu skaidiņas un maisot apgrauzdējam.
21. Vidū trauciņam ar pildījumu ieliekam apgrauzdētās mandeļu skaidiņas.
22. Pasniedzam uz skaistas salātu lapas.
23. Otrs pildījums būs no siera salātiem,kas papildīnati ar lasi.
24. Izvāram 1 olu,sarīvejam uz rupjas rīves.
25. Izvaram 1 nelielu burkānu un sarīvējam uz smalkās rīves.
26. Sieru sarīvejam uz smalkās rīves.
27. Smalki sagriežam auksti kūpinātu lasi.
28. Traukā maisam kopā olu,burkānu,sieru, lasi,apgrauzdētas mandeles ap 50g.Pievienojam 2 ķiplokdaiviņas un majonēzi.
29. Izmaisam.
30. Salātus liekam trauciņos no plaucētās mīklas.
31. Dekorējam ar paprikas sirsniņām,ko izspiežam ar cepumu formiņu un dillēm.
Uz augšu