Sākums > Receptes > Deserti

Torta alla gianduia (nutellas kuka)

2005. gada 7. maijs
Foto: Anita Vogelius
Pagatavošana
60 min
1. Uzkarsejam cepeskrasni lidz 180C, bet ne konvekcijas rezima.
2. Liela trauka saputojam olu baltumus ar skipsnu sali stivas putas.
3. Cita trauka saputojam olu dzeltenumus ar sviestu, konjaku, nutellu un pievienojam sasmalcinatos lazdu riekstus.Pievienojam izkauseto sokoladi(es parasti to kauseju mikrovilnu krasni, tad mazak jakepajas)un visu samaisam.
4. Tad pamazam sokolades masa iecilajam(bet nekada gadijuma nekulam ar mixeri)olu baltumus(kados 3 piegajienos).Visu ljoti viegli izmaisam ar karoti, lai masa viendabiga.
5. Cepamo formu iesmerejam ar sviestu, ieklajam cepamo papiru un tur lejam kukas miklu. Liekam cepeskrasni uz 40 min.
6. Pa to laiku, uzkarsejam mazu pannu un tur apgrauzdejam atlikusos lazdu riekstus, kas domati glazurai. Nemam nost no uguns, kad tie sak palikt bruni un miza sak lobities nost. Atdzesejam un rupigi notiram visas atlikusas mizas.
7. Kad kuka izvcepusies un nedaudz atdzisusi(to nedrikst griezt rinki vai ka savadak meginat dabut ara no formas!),mazaka katlina izkausejam sokoladi(to kas paredzeta galzurai), pievienojam krejumu un konjaku.Nedaudz atdzesejam un vienmerigi parljama kukas virsmai. Tad pa virsu kartojam lazdu riekstus.
8. Piebildisu, ka si kuka garso labi ar vanilas saldejumu un svaigu zemenu kompotu vai sagrieztiem apelsiniem.
Uz augšu