Samosas

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 225 g miltu
  • Šķipsniņa sāls
  • 125 ml ūdens
  • 4 tējkarotes eļļas
  • Pildijumam
  • 300 g vārītu kartupeļu (pavirši izmīcīti)
  • 1 /4 daļa no sīpola, smalki sagriezts
  • 30 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 tēj karote koriandra pulvera
  • Pus tējkarotes sasmalcitātu indijas ķimeņu
  • 1 /4 tējkarotes čillī pulvera (pēc izvēles)
  • 1 /4 tējkarotes garam masala
  • 1 /4 tējkarotes sinepju sēklu
  • 1 /4 tējkarotes sāls
  • 2 svaigi sarkanie čillī (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote kiploku un ingvara pastas

Pagatavošana

60 min.
  1. Mīkla
    Mīkla
  2. Izsijā miltus, pieber sāli, ielej eļļu un udeni, mīklu izmīca kamēr saveļās viendabīgā, lipīgā masā.
  3. Pieber drusku vēl miltus apmēram 1 ēdamkaroti un mīklū mīca vēl kadas 3 min.
  4. parklāj ar plēvi un atstāj istabas tepm. kamēr sagatavo pildijumu.
  5. Pildijums
  6. Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā.
  7. Kad mīkla ir atpūtusies no tās noplēš golfa bumbiņas izmēra mīklas daudzumu un izrulē pavsam plāni, izgirdž taisnstūri ( ar 10 reiz 20 cm izgriezstu kartona šablonu tas ir ja patīk viss pa smuko kā man ;)
  8. Vienā stūrīti iepilda ~ 3 tējkarotes kartupeļu masas un smuki lokot izveido 3 stūri
  9. Lai vieglāk būtu darboties ar gatavajām smosām pirms tās pagatavotas iesaku tās likt uz virsmas kas apstrādāta ar miltiem.
  10. Pagatavo
  11. Vārot eļļā 180 grādos 6 min
  12. Cepot uz pannas LIELĀ eļļas daudzumā 3 min uz katru pusi
  13. Vai apsmērē ar pienu un cep cepeškrāsnī 200 grādos ~ 25-30 min
  14. Pasniedz ar jogurtu, krējumu, kečupu

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize