Sākums > Receptes > Deserti

Rabarberus pannā beru

2012. gada 3. jūnijs
Foto: Lana Apse
Pagatavošana
120 min
1. SAPUTO OLAS AR CUKURU Ar mikseri saputo olas, cukuru un vaniļas cukuru.
2. PIEJAUC MILTUS Pievieno miltus un ar karoti vai lāpstiņu iemaisi saputoto olu masā.
3. LEJ FORMĀ Gatavo mīklu ielej kīkas formā-kantainā vai apaļā, tas paliek tavā ziņā. Ja kūkas forma būs ap 25 cm diametrā, izveidosiesaptuveni 1,5-2 cm bieza kārtiņa.
4. APCEP Līdz 180 C uzkarsētā cepeškrāsnī mīklu apcep 5 minūtēs-līdz tā kļūst stingrāka. Tad pannu izņem, mīklu pārkaisi ar nomizotiem, sagriestiem rabarberiem, kas iepriekš sajaukti ar cukuru, un liec atpakaļ.
5. GARNĒJUMS Cepšanas posma vidū pīrāgu var apliet ar mērcīti, kas pagatavota no glāzes krējuma, 2 sakultām olām, ēdamkarotes cukura un tējkarotes vaniļas cukura. Izveidosies mīksta kārtiņa.
6. ATDZESĒ UN PŪDERCUKURO Pēc aptuveni 15 minūšu cepšanas zeltaini brūno pīrāgu ņem laukā un mazliet padzesē. Tad pārkaisi ar pūdercukuru. GATAVS!!!!
Uz augšu