Tiramisu kūka

2012. gada 28. maijs
Foto: Anna Meijere
Pagatavošana
200 min
1. tiramisu pagatavošanai nepieciešama kūku cepamā panna ar attaisāmu sānu malu. Pannas dibenu izklāj ar dubultu follija kārtu, lai kafija netecētu ārā. Tad aiztaisa sānu malu un lieko folliju paloka apakšā
2. olu – ruma masas pagatavošanai karstumizturīgā traukā liek trīs olu dzeltenumus, 1/3 tasi pūdercukura un 1/3 tasi laba ruma. Visu sakuļ karsta ūdens peldē.
3. turpina kult, līdz masa sabiezē. Tad liek atdzesēties ledusskapī.
4. lielā bļodā ievieto Maskarpone sieru, vēl vienu 1/3 tasi pūdercukura un viegli samaisa.
5. tad siera masu kuļ ar mikseri
6. siera masai pievieno 1,5 tasi saldā krējuma…
7. un visu atkal sakuļ ar mikseri.
8. siera masa ir gatava, kad sāk izskatīties pēc nedaudz pārkulta putukrējuma. Ja olu – ruma masa vēl nav pilnībā atdzisusi, tad sakulto sieru nosedz un ievieto ledusskapī.
9. lai pagatavotu šokoādes skaidiņas, sameklē rīvi un apmēram 30 g šokolādes.
10. sarīvē šokolādi smalkās skaidiņās
11. foliju ar šokolādes skaidiņām saloka kabatiņā un ievieto ledusskapī.
12. tagad, kad viss kārtīgi atdzisis, siera masai pievieno olu – ruma maisījumu.
13. ās uzmanīgi sajauc un novieto atpakaļ vēsumā.
14. lai saliktu kopā tiramisu vajadzēs “Dāmu pirkstiņus”, kafiju, nazi un dziļo šķīvi. Ja cepumi ir garāki par pannas sānu malu, tos apgriež. Tā kā apgrieztos cepumus liks gar kūkas ārmalu, tos nemērcē kafijā. Pārējos cepumus uz dažam sekundēm pamērcē kafijā. Ar cepumiem, kad tie ir pa pusei sausi, pa pusei mitri, izliek visu apakškārtu tā, lai tie saturētu vertikāli novietotos sānu cepumus.
15. ietas, kur veidojas caurumi, aizpilda ar apmērcētiem cepumu atgriezumiem.
16. izmantojot mazāko pusi siera masas, vienmērīgi noklāj pirmo kārtu.
17. ad klāj otro porciju kafijā apmērcētus “Dāmu pirkstiņus”.
18. vienmērīgi izlīdzina atlikušo sieru.
19. izņem no ledusskapja kabatiņu ar šokolādes skaidiņām un atgriež tai stūrīti. Turot kabatiņu aiz malām, lai nesakustu šokolādes skaidiņas, siera maisījumu pārkaisa ar šokolādi. Gatavo tiramisu pārklāj ar foliju un ievieto ledusskapī, līdz pienāk laiks celt to galdā.
Uz augšu