Biešu biezzupa

2012. gada 26. maijs
Foto: katrina antonova
Gatavošana? Pagalam vienkārša. Bet brīdinu, zupa sanāk saldena!
Pagatavošana
150 min
1. Sākumā liek vārīties bietes. Vidēja lieluma bietes vāra apmēram 1h.
2. Kamēr bietes vārās, lēnu garu, bez steigas nomizo un sagriež kartupeļus un burkānus. Piegiež klāt sīpolu, pielej 500 ml buljona un vāra līdz dārzeņi ir mīksti.
3. Pēc tam, gatavās bietes nomizo un sagriež gabalos. Ber klāt katla saturam. Pēc tam pieber kādu šķipsnu ķimeņu.
4. Ābolu nomizo, sarīvē un ber klāt zupai. Uzkarsē un ķeramies klāt pie blendēšanas.
5. Katlu liek atpakaļ uz uguns un lēnām karsējot pievieno citrona sulu. Pēc tam lej klāt saldo krējumu. Pagaršo vai garša ir ok.
6. Ja ir saldas bietes, tad ir jārēķinās, ka zupa būs salda. Tāpēc es liku klāt nedaudz citrona sulu.
7. Kad atrasta ideālā garša, pievieno ķiploku un griež uguni nost. Servējot atvases pieprasīja klāt krējumu.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu