Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena plācenīši ar rozīnēm

2012. gada 26. maijs
Foto: katrina antonova
Lūk gatavs, vienkārši bet gardi.
Pagatavošana
30 min
1. Gatavošana kā parastajiem biezpiena plāceņiem. Sākumā liek biezpienu bļodā, pierīvē apmēram 1 neliela citrona miziņu. Pēc tam pievieno rozīnes un visu samaisa.
2. Pievieno dažas piles vaniļas esences un 5 - 6 ēd. k. cukura. Skatoties cik saldu vēlas.
3. Pēc tam pievieno olas. Man bija 2 pīļu olas, tā kā tās ir lielākas nekā vistu, tad vistas olas jāņem kādas 3. Visu samaisa un tad pievieno cepamo pulveri un miltus. Tā kā man biezpiens bija sauss, tad milti pietika kādas 5 ēd. k., bet, ja ir veikala slapjais biezpiens, tad var likt nedaudz vairāk. Kādas 6 - 7 ēd. k. Tas tā optimāli, lai gluži pēc miltiem šie plāceņi negaršo.
4. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Ņem gatavo mīklu, veido plācenīti kuru apvārta miltos un liek cepties uz pannas. Cep zeltaini brūnus no abām pusēm. Tas arī viss. Servē galdā ar krējumu, ievārījumu vai kādu no pusfabrikātu mērcēm - piemēram karameļu.

Lai labi garšo!
Uz augšu