Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mascarpones biskvīta siera kūka ar mellenēm un olu krēmu

2012. gada 24. maijs
Foto: Elīna Tirzīte
Pagatavošana
60 min
1. Biskvītam:
2. Atdala olas dzeltenumu no baltuma.Olas dzeltenumu saputo ar cukuru un nedaudz vaniļas cukura.Atsevišķā traukā saputo olas baltumu stingrās putās.Abus savieno un samaisa ar koka karoti.Iesijā miltus un atkal samaisa.Biskvīta masu lej ietaukotā formā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos.Cep 20-25 min.Pārbauda ar koka iesmiņu,vai nelīp klāt masa.Kad gatavs,izņem biskvītu,pārgriež to uz pusēm un atdzesē.
3. Pa to laiku ūdenī uzbriedina želatīnu un taisa olu krēmu-bļodiņā olu dzeltenumus saputo ar pūdercukuru un liek karsēties karstā ūdens peldē.Konsistencei jābūt kā šķidram,līstošam krējumam.
4. Kamēr olu krēms karsējas,saputo mascarpones sieru un saldo krējumu,stingrā konsistencē.Pēc tam,kad olu krēms gatavs,tam pievieno izšķīdinātu želatīnu un to visu pievieno siera masai un samaisa.
5. Pa to laiku biskvītam jābūt atdzisušam.Abas pārgrieztās biskvīta puses apslaka ar liķiera un sulas maisījumu.
6. Tad sāk kārtot torti(biskvīta pirmajai kārtai jābūt formā ar maliņām)-uz pirmās biskvīta kārtas pārziež pusi no ievārījuma un 1/3 no siera masas.Tad liek virsū otru biskvīta kārtu un atkal ziež ievārījumu un atlikušo krēmu pārlej pār visu torti,jāmēģina izsmērēt arī maliņas.Torti liek ledusskapī,lai nedaudz sastingst.Pēc laika torti izņem un pārber pāri ogas.Var pārbērt pūdercukuru vai cukura sīrupa,vai dekorēt kā pašam gribas.
7. Lai izdodas un labi garšo :)!
Uz augšu