Pavasara lakšu zupa

3 1
Pavasara lakšu zupa
Foto: Depositphotos.com
Domāju, ka labi iederēsies arī kāds apcepts bekons vai grauzdiņi, var iekult olu.

Sastāvdaļas

  • 2 saujas lakšu
  • 2 lieli kartupeļi
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 selerijas kāts
  • 1 purava gabaliņš ap 5cm
  • 400-500 ml gaļas vai dārzeņu buljona
  • 2 ēd. k. krējuma
  • Sāls
  • Romiešu ķimenes
  • Melnie pipari malti
  • Tabasco mērce pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīpolus, ķiplokus, selerijas kātu, puravu sakapā, kartupeļus sagriež nelielos kubiņos.
  2. Uz pannas uzkarsē drusku eļļas, apcep sīpolus līdz zeltainumam. Pievieno ķiploku, seleriju un puravu, apcep vēl kādas 5 min. Pievieno buljonu, kartupeļus un gatavo līdz kartupeļi paliek mīksti. Lakšus sagriež, pievieno pannas saturam un gatavo vēl apm. 10 min.
  3. Tad visu sablenderē. Pasniedz karstu, pārkaisot ar sakapātiem puraviem, dekorē ar lakšu ziediem., klāt piekož graudu maizi.

    Lai labi garšo!
    Tad visu sablenderē. Pasniedz karstu, pārkaisot ar sakapātie...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas