Borščs ar žāvētām plūmēm

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Biete
  • Burkāns
  • Kartupelis
  • 1 l ūdens
  • 4 ēd. k. adzuki pupiņas
  • 6 žāvētas plūmes
  • 1 ēd. k. upeņu ievārījuma
  • Šķēlīte citrona
  • Gabaliņš svaiga ingvera vai čilli
  • Šķipsniņa koriandra
  • Maza daiviņa ķiploka
  • 2 krustnagliņas
  • 2 lauru lapas
  • Eļļa
  • Zaļumi

Pagatavošana

30 min.
  1. Ūdenī ieber pupiņas (nav jāmērcē) un vāra 20 min. Adzuki pupiņu vietā iet arī mung pupiņas.
  2. Tikmēr nomizo, sarīvē svaigu bieti un burkānu, sagriež kartupeli. Pannā dažas sekundes apcep visas garšvielas, tad pievieno burkānus, apcep, līdz tie kļūst spilgtāki.
  3. Dārzeņus pievieno pupiņām, reizē pieliek žāvētās plūmes (pēc vēlēšanās tās var sagriezt sīkāk).
  4. Apcep bietes, līdz tās sāk sautēties savā sulā. Pievieno zupai. Tad zupā liek kartupeļus. Kad tie gatavi, zupai pievieno upeņu ievārījumu un sulu, ko izspiež no citrona šķēlītes. Pārkaisa zaļumus.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas