Sākums > Receptes > Zupas

Borščs ar žāvētām plūmēm

2012. gada 13. maijs
Foto: Dace Klints
Pagatavošana
30 min
1. Ūdenī ieber pupiņas (nav jāmērcē) un vāra 20 min. Adzuki pupiņu vietā iet arī mung pupiņas.
2. Tikmēr nomizo, sarīvē svaigu bieti un burkānu, sagriež kartupeli. Pannā dažas sekundes apcep visas garšvielas, tad pievieno burkānus, apcep, līdz tie kļūst spilgtāki.
3. Dārzeņus pievieno pupiņām, reizē pieliek žāvētās plūmes (pēc vēlēšanās tās var sagriezt sīkāk).
4. Apcep bietes, līdz tās sāk sautēties savā sulā. Pievieno zupai. Tad zupā liek kartupeļus. Kad tie gatavi, zupai pievieno upeņu ievārījumu un sulu, ko izspiež no citrona šķēlītes. Pārkaisa zaļumus.
5. Labu apetīti!
Uz augšu