Sākums > Receptes > Deserti

Sirsniņkūciņas ar banānaniem un dzērvenēm

2012. gada 13. maijs
Foto: karina
Pagatavošana
40 min
1. Vispirms nepieciešams pagatavot šokolādes glazūru.
2. Uzvāra ūdeni lielā kastrolī. Tajā ievietojiet mazāka izmēra kastroli. Ūdens nedrīkst iekļūt mazākajā traukā Irīce priekš ūdens peldes ir gatava:)
3. Sagriezt vai salauzt šokolādi gabaliņos un ielikt kūst ūdens peldē. Tad pievienot arī kakao sviestu vai parasto sviestu. Patiesībā, labāk lietot kakao sviestu, bet to ne vienmēr viegli var atrast veikalos
4. Pakāpeniski iemaisa šokolādē sviestu, veidojot viendabīgu masu.
5. Tagad, ņemam silikona veidni ar sirdsveida formiņām un iesmērē tāsī ar šķidro šokolādi. Ieliekam silikona veidni saldētavā uz pāris minūtēm,lai šokolādes kārta sasalst cietā glazūrā.
6. Kamēr sirsniņas ir ledusskapī, pārlej ar verdošu ūdeni mandeles. Notīrīt mandeļu miziņu, tad sasmalcina mandeles.
7. Ņemam ārā no saldētavas veidni, pārklāj ar otru šokolādes slāni un atkal liek saldētavā.
8. Kamēr glazūra sacietē saldētavā, sagatavo pildījumu.Banānus sablenderē, pieeber sauju dzērveņu. Blenderē kopā, kamēr sanāk viendabīga masa.
9. Izņemam no saldētavas silikona formu, vienmērīgi ieberam katrā sirsniņā mandeles un pārlejam ar banānu masu.
10. Pārlejam ar pārpalikušo šokolādes masu un liekam ledusskapī uz pāris stundām.
11. Kad virsa ir stingra- kūcinas gatavas.
12. Atbrīvojam tās no silikona veidnes
13. , liekam skaistā traukā, iepriecin
14. am mīļotos:)
Uz augšu