Sirsniņkūciņas ar banānaniem un dzērvenēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 banāni
  • Sauja dzērveņu (Es izmantoju saldētas dzērvenes)
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 25 g Sviests vai kakao sviests(vegāniem)
  • Pustas mandeles

Pagatavošana

40 min.
  1. Vispirms nepieciešams pagatavot šokolādes glazūru.
  2. Uzvāra ūdeni lielā kastrolī. Tajā ievietojiet mazāka izmēra kastroli. Ūdens nedrīkst iekļūt mazākajā traukā Irīce priekš ūdens peldes ir gatava:)
  3. Sagriezt vai salauzt šokolādi gabaliņos un ielikt kūst ūdens peldē. Tad pievienot arī kakao sviestu vai parasto sviestu. Patiesībā, labāk lietot kakao sviestu, bet to ne vienmēr viegli var atrast veikalos
  4. Pakāpeniski iemaisa šokolādē sviestu, veidojot viendabīgu masu.
  5. Tagad, ņemam silikona veidni ar sirdsveida formiņām un iesmērē tāsī ar šķidro šokolādi. Ieliekam silikona veidni saldētavā uz pāris minūtēm,lai šokolādes kārta sasalst cietā glazūrā.
  6. Kamēr sirsniņas ir ledusskapī, pārlej ar verdošu ūdeni mandeles. Notīrīt mandeļu miziņu, tad sasmalcina mandeles.
  7. Ņemam ārā no saldētavas veidni, pārklāj ar otru šokolādes slāni un atkal liek saldētavā.
  8. Kamēr glazūra sacietē saldētavā, sagatavo pildījumu.Banānus sablenderē, pieeber sauju dzērveņu. Blenderē kopā, kamēr sanāk viendabīga masa.
  9. Izņemam no saldētavas silikona formu, vienmērīgi ieberam katrā sirsniņā mandeles un pārlejam ar banānu masu.
  10. Pārlejam ar pārpalikušo šokolādes masu un liekam ledusskapī uz pāris stundām.
  11. Kad virsa ir stingra- kūcinas gatavas.
  12. Atbrīvojam tās no silikona veidnes
  13. , liekam skaistā traukā, iepriecin
  14. am mīļotos:)

Komentāri

Nekurnekadnija 2012. gada 23. oktobris 14:46
Ieraudzīju fotogrāfijas un sapratu, ka TAS ir kārums, kas man vajadzīgs šīsnakts meiteņu pidžamballei.
Aizdiebu līdz veikalam un tiku pat pie silikona sirsniņformām... Tagad kūciņas dziest un cietē ledusskapī. Kādas būs- manīšu vakarā, bet esmu pat ļoti pārliecināta, ka būs gardas, jo visas sastāvdaļas ir tādas.
Man ļoti garšoja banānu, dzērveņu maisījums. Uztaisīju pat papildporciju, jo gards tas šķita arī citiem. Tad nu- tagad ēdam to.
Tiesa- es lietoju diezgan daudz dzērvenes, jo man patīk to svaigums un skābums.
Ak, jā, man mazliet misējās tajā, ka es neiedomājos ielejot šokolādi pirmo reiz formiņā nosmērēt maliņas (tagad, kad to rakstu, nevaru vien beigt brīnīties par savu muļķību). Attapos vien pēc rozā masas ielikšanas..tad nu nācās to ķeksēt laukā, smērēt maliņas un ikt pa jaunam iekšā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti