Gardā ābolkūka

2012. gada 11. maijs
Foto: Receptes.lv
Paldies, Dainai par iesūtīto foto (konkursa ietvaros)! :)
Pagatavošana
85 min
1. Visas sastāvdaļas izņemot ābolus un kanēli ar mikseri samiksē viendabīgā mīklā.
2. Sagriež ābolus plāksnītēs.
3. Ietauko cepamo trauku. (Ar dziļu apakšu, jo cepšanās procesā tā uzpūtīsies par vairākiem centimetriem.) Tad lej traukā mīklu. Mīklai ir jālīst kā lentei, nevis jākrīt kā kunkuļiem.
4. Ja mīkla ir pārāk bieza, pievieno vēl kefīru.
5. Pa virsu mīklai vienā kārtā liek ābolus, līdz visa kūka ir noklāta.
6. Kad āboli salikti, tiem pa virsu uzber nedaudz kanēli un cukuru.
7. Uzsilda krāsni līdz 190 grādu temperatūrai un liek kūku cepties. Cep 50 minūtes.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu