Mīksts un sulīgs šašliks

5 1
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkgaļas kakla karbonādes, vai arī kādu citu zorti, bet, lai būtu klāt speķītis biš
  • 1 Kg ar sīpoliem
  • 1 /2 paciņa hmeli-suneli garšvielas. Rimi ir pie visām garšvielām
  • Sāls un Pipari pēc garšas
  • Olīveļļa

Pagatavošana

10 min.
  1. Sagriežam visu gaļu šašlika cienīgos gabalos
  2. Sagriešam sīpolus aplīšos vai pusmēnestiņos
  3. Maisam visu kopā, beram klāt hmeļi-suneļi, sāli, piparus un Pārlejam ar kvalitatīvu, normālu olīveļļu. Var būt pirmā dzinuma otrā vai devītā, tam nav nozīmbes, bet lai būtu laba pēc smaržas un garšas. Eļļu uzliet vajag mazliet, bet tikai tad, kad visas garšvielas sabērtas un gaļa samaisīta. Nevajag iedomāties tagad liet tā, ka pludo viss. (mazliet, tā lai knapi slapš būtu)...šķīvis ar trīslitra ūdens burku virsū un pastumjam malā uz pārs h. Ideālā variantā atstājam līdz rītam ledusskapī, lai pusdienās var cept.
  4. Jācenšās gaļu pirkt svaigu un vēlams ar speķīti klat. Tad visam jābūt pa pirmo!

Komentāri

vik 2012. gada 10. maijs 23:29
Hmm.. Jurkas tekstam ir svars.. tipa sāls izrauj visu ūdeni, un attiecīgi tas būs sausāks... bet nu man kaukā baigā mīzele nepasālīt uzreiz, bail ka nesanāk tāds ar neierastu garšu, jo sāls savā ziņā to pastiprina...
Nez, kaukad kad gaļa maksās kā kartupeļi, tad būs jaiemēģina..

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni