Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kūciņa bez cukura un kviešu miltiem

2012. gada 7. maijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Olu ar dakšiņu viegli sakuļam,pievienojam skābo krējumu.Izmaisam.
2. Rozīnes,dateles,plūmes aplejam ar siltu ūdeni,lai tās paliek mīkstas,nokāšam un sablendrējam.
3. Burkānu izvāram,nomizojam,sablenderējam.
4. Banānu arī sablenderējam.
5. Vissas sablenderētās biezputras savienojam un liekam olu krējuma traukā.
6. Pienu ielejam glāzē,pievienojam sviestu un uzsildam siltu,izmaisam līdz sviests izkūst.
7. Lejam pienu kopējā massā,izmaisam.
8. Riekstus apgrauzdējam,sablenderējam,pievienojam kokosa skaidiņas.
9. Riekstus,miltus,sodu sajaucam un beram kopejā massā.Izmaisam.
10. Massai jāsanāk biezai.
11. Liekam iesmērētā ar sviestu traukā un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
12. Gatavo kūku atdzesējam un tad izņemam no formas.
13. Uz kūkas kārtojam atsadētos ķiršus.Pārlejam ar želeju.
14. 250ml sulas iemaisam želatīnu,uzbriedinam 5 minūtes un tad uzsildam,izmaisam līdz želatīns izkūst.Mazliet pagaidam ,lai atdziest,lai nenotek no tortes nost un lejam uz ķiršiem.vai arī gatavojam Dr.Otker želeju tortēm:250ml ūdens iemasam 1 paciņu šīs želejas uzliekam uz uguns un karsējam līdz sāk biezēt un paliek dzidra krāsa.
15. Žāvētie augļi,banāns un burkāns iedeva pietiekami daudz saldumu,bet ķirši bija tieši laikā uz šīs kūkas-svaiguma piesitiens.
16. Garšoja līdzīgi kēksam.
17. Visiem degustētājiem ļoti iegaršojās.
18. Pati varu teikt,ka eksperiments izdevās vēl labāk kā gaidīju,manā skatījumā ideāli.
Uz augšu