Kūciņa bez cukura un kviešu miltiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 125 ml skābais krējums
  • 100 ml piens
  • 1 banāns
  • 1 ola
  • 1 ēd.k sviests
  • 1 neliels vārīts burkāns
  • 1 tēj.k soda
  • 1 /2 glāze apgrauzdēti zemesrieksti
  • Neliela saujiņa rozīnes ap 50g
  • Nedaudz žāvētas plūmes ap 50g
  • Nedaudz dateles,arī ap 50g
  • 1 glāze kukurūzas milti
  • Pāris ēdamkarotes kokosa skaidiņas,ja ir pa rokai
  • Dekorēšanai saldēti ķirši
  • Vai arī 1 paciņa Dr.Otker želeja tortēm (tās sastavā nav cukura)Es izmantoju šo želeju tortēm,jo tā man tieši bija mājās

Pagatavošana

40 min.
  1. Olu ar dakšiņu viegli sakuļam,pievienojam skābo krējumu.Izmaisam.
  2. Rozīnes,dateles,plūmes aplejam ar siltu ūdeni,lai tās paliek mīkstas,nokāšam un sablendrējam.
  3. Burkānu izvāram,nomizojam,sablenderējam.
  4. Banānu arī sablenderējam.
  5. Vissas sablenderētās biezputras savienojam un liekam olu krējuma traukā.
  6. Pienu ielejam glāzē,pievienojam sviestu un uzsildam siltu,izmaisam līdz sviests izkūst.
  7. Lejam pienu kopējā massā,izmaisam.
  8. Riekstus apgrauzdējam,sablenderējam,pievienojam kokosa skaidiņas.
  9. Riekstus,miltus,sodu sajaucam un beram kopejā massā.Izmaisam.
  10. Massai jāsanāk biezai.
  11. Liekam iesmērētā ar sviestu traukā un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
  12. Gatavo kūku atdzesējam un tad izņemam no formas.
  13. Uz kūkas kārtojam atsadētos ķiršus.Pārlejam ar želeju.
  14. 250ml sulas iemaisam želatīnu,uzbriedinam 5 minūtes un tad uzsildam,izmaisam līdz želatīns izkūst.Mazliet pagaidam ,lai atdziest,lai nenotek no tortes nost un lejam uz ķiršiem.vai arī gatavojam Dr.Otker želeju tortēm:250ml ūdens iemasam 1 paciņu šīs želejas uzliekam uz uguns un karsējam līdz sāk biezēt un paliek dzidra krāsa.
  15. Žāvētie augļi,banāns un burkāns iedeva pietiekami daudz saldumu,bet ķirši bija tieši laikā uz šīs kūkas-svaiguma piesitiens.
  16. Garšoja līdzīgi kēksam.
  17. Visiem degustētājiem ļoti iegaršojās.
  18. Pati varu teikt,ka eksperiments izdevās vēl labāk kā gaidīju,manā skatījumā ideāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize