Aveņu un baltās šokolādes kēksiņi

3 1
Aveņu un baltās šokolādes kēksiņi
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 240 g miltu
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 235 ml piena
  • 60 ml eļļas
  • 3 g cepamā pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 2 saujas aveņu
  • 100 g baltās šokolādes (mazos gab)
  • Vanilīns pēc izvēles

Pagatavošana

45 min.
  1. Lielākā traukā sajauc visas sausās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa.
  2. Otrā traukā samaisa olas ar eļļu, pienu un vanilīnu.
  3. Mazā trauciņā uz avenēm uzber 2 ēdamkarotes miltu sajaukumu un samaisa.
  4. Eļļas un piena sajaukumu iemaisa miltos, izmaisa, bet galvenais nepārmaisīt un nekādā gadījuma neizmantot mikseri. Pārmaisot mīklu, keksiņi būs cieti. Iemaisa ogas un šokolādi.
  5. Liek formiņās un cep 180 C, apmēram, 25 min jeb kamēr zeltaini brūni. Lai pārliecinātos, vai keksiņi gatavi, keksa vidiņā iedur ar sērkociņu, ja tas, izņemot arā, ir sauss, keksiņi gatavi, ja mitrs/aplipis ar mīklu - tad vēl jāpacep.

    Lai labi garšo!
    Liek formiņās un cep 180 C, apmēram, 25 min jeb kamēr zeltai...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Rence 2015. gada 6. septembris 09:18
Keksini bus cieti jo ka taukvielu jaizmanto sviests vai margarins
kristiāna 2013. gada 24. novembris 18:01
VAR BEZ BALTĀS ŠOKOLĀDES?
Karīna 2013. gada 17. novembris 02:24
Cik daudz kēksiņu sanāk no tādas receptītes ? :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize