Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Saldskābā zivs ar ananasiem

2012. gada 1. maijs
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
100 min
1. Zivi sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.
Foto: Ilze Eiduka
2. Ķiploku un ingveru smalki sakapā.
3. Traukā ievieto zivs gabaliņus un pievieno sojas mērci, ķiploku un ingveru.
4. Visu labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties 1 stundu.
Foto: Ilze Eiduka
5. Viegli sakuļ olu un pievieno zivij. Visu labi apmaisa.
6. Tad pievieno kartupeļu cieti un atkal visu labi apmaisa.
Foto: Ilze Eiduka
7. Ja masa par sausu, pievienojiet nedaudz ūdens.
Foto: Ilze Eiduka
8. Pannā ar augstām malām ielej eļļu un uzkarsē to.
9. Kad eļļa uzkarsusi, vienu pēc otra eļļā cepties liek zivs gabaliņus.
10. Tos cep kamēr gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni un viegli kraukšķīgi.
Foto: Ilze Eiduka
11. Zivs gabaliņus ņem ārā no eļļas, notecina un liek traukā ar papīra salveti, lai tā uzsūktu lieko eļļu.
Foto: Ilze Eiduka
12. Sagriež nelielos gabaliņos ananāsu.
13. Tīrā pannā bez taukvielām ielej saldskābo mērci un viegli uzsilda.
Foto: Ilze Eiduka
14. Pievieno apceptos zivs gabaliņus un sagrieztos ananāsu gabaliņus.
15. Visu labi apmaisa.
Foto: Ilze Eiduka
16. Pasniedz kopā ar siltiem rīsiem.
!!! Ja vēlaties bagātīgāku mērces glazējumu, izmantojiet šai receptei 2 paciņas saldskābās mērces!

Labu apetīti!
Foto: Ilze Eiduka
Uz augšu