Banānu ātrā kūka

4 1
Šī ir ''slinkā'' recepte, ja vajag ātri pagatavot kūku, bet nav laika (vai slinkums) pašam taisīt mīklu. Protams, paštaisītu mīklu nekas neaizstās, bet arī šāda kūka labi der galdam, un visi būs apmierināti.

Sastāvdaļas

  • 1 ātrās kūkas sausā masa (es ņēmu "Dobeles dzirnavnieka")
  • 5-6 banāni
  • Skābs krējums
  • Cukurs
  • Kanēlis
  • Rozīnes
  • Šokolādes gabaliņi
  • Magones

Pagatavošana

60 min.
  1. Tātad - mīklu gatavo pēc ''ātrās kūkas'' pagatavošanas instrukcijas un lejam formā.
  2. Mīklas masai pievieno rozīnes (jo tās man ļoti garšo un te tīri iederas).
  3. Drusciņ ieliek uzsildītā cepeškrāsnī, lai minimāli iecepas virsma, tad ņem laukā un kārto daiviņās sagrieztus banānus, pa starpām iesprauž šokolādes gabaliņus, virsū uzber kanēli. Liek krāsnī cepties.
  4. Pa to laiku sagatavo krējuma masu pārliešanai pa virsu: krējums + cukurs + sablendēts banāns + magones.
  5. Kad kūka gandrīz gatava, tad to izņem, pārlej šo krējuma masu, uzber pa virsu kanēli un liek atpakaļ krāsnī.
    Kad kūka gandrīz gatava, tad to izņem, pārlej šo krējuma mas...
  6. Var vel pa virsu uzlikt kādu ''rotājumu'' no pāri palikušajiem banāniem (plānās šķēlēs, lai nav par cietu un jēlu).
    Tā nu ir viena no manām variācijām ātrajām kūkām.

    Lai labi garšo!
    Var vel pa virsu uzlikt kādu ''rotājumu'' no pāri palikušaji...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

samanta 2016. gada 7. augusts 11:42
laba
Autore 2014. gada 6. marts 14:02
To: "Manasviestmaize"

Cik mēs piekasīgi :)))) Salīdzinot ar standarta kūkām, ko cep 2 stundas, šī ir ātra, goda vārds!
Autore 2014. gada 6. marts 14:00
Cik grādos? Es gatavoju 180 C.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize