Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Paelja - spāņu rīsi

2012. gada 12. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Ņem palielu un dziļu pannu, tajā ielej nedaudz eļļas un liek un nelielas uguns. Sagriež visus dārzeņus mazos gabaliņos un liek uz pannas sutināties kādas 10 min. tā, lai ir redzams, ka ir sautēts.
2. Kamēr dārzeņi sautējas, ķeras klāt gaļai. Sagriež to mazos gabaliņos un arī pievieno klāt dārzeņiem. Sutina 7 min.
3. Tad pievieno buljonu ar glāzi baltvīna, un tad atstāj, lai kādas 6 min. pasutinās. Liek klāt safrānu, apmaisa, tad liek klāt rīsus, bet vislabāk ir darīt tā, ka rīsus ieber kādā trauciņā, lai varētu mērīt, jo par katru trauciņu pilnu ar rīsiem ir jālej 2 trauciņi ūdens.
4. Kamēr to visu dara, tikmēr liek nelielā katliņā garneles ar kalmāriem novārīties. Kalmārus sagriež kā gredzentiņus un visu pievieno klāt rīsiem.
Kad beidzot gatavs, noņem pannu no uguns un atstāj nedaudz atdzist, jo tad rīsiem būs bagātīgāka garša ! Ceru, ka garšos!

Labu apetīti!
Uz augšu