Itāļu maize

2012. gada 8. aprīlis
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Smalki sagrež sīpolu un apcep nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini bruni.
2. Raugu sajauc ar miliem, cukuru, sāli. Pievieno siltu ūdeni, izmaisa. Pievieno auzu pārslas, izmaisa.
3. Pievieno garšvielas picai, 1 ēd.k. eļļas, ceptos sīpolus un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Kārtīgi izmaisa.
4. Pakāpeniski pievieno miltus un mīca mīklu. Tā kā sastāvā ir auzu pārslas ar kviešu klijām, mīkla ir lipīga, kas ir iemesls miltu nepieciešamībai.
5. Lai vieglāk saprast vajag vēl miltus vai nē, nomazgā rokas, ieziež ar eļļu un mīca mīklu. Mīklai jābūt mīcāmai, bet mazliet lipīgai, noteikt ne sausai.
6. Iesmērē trauku raudzēšanai ar eļļu un ievieto mīklu. Pārsedz ar pārtikas plēvi.
7. Raudzē ~ 1 stundu siltā vietā līdz mīklas apjoms palielinās 2-3 reizes.
8. Uzrūgušo mīklu sadala 4 daļās un katru saplacina. Šo maizi parasti cep apaļu, ovālu vai trīsstūrainu. Maizes biezums var būt dažāds - gan plāns, gan biezs.
9. Mīklas gabalus izspaida ar pirkstiem nevis izrullē, līdz iegūst nepieciešamo formu un biezumu.
10. Gatavo maizi var atstāt vienkāršu vai papildināt ar piedevām.
11. Maizīti cep 200 grādos ~ 15-20min, atkarībā no maizes biezuma, līdz tā kļūst gaiši brūna. Sieru pārkaisa 3 minūtes pirms gatavības, lai tas pakūst,
12. Šī ir pilnīgi bez nekā, parasti, ja neko neliek virsū, tad ar pirkstiem uz maizes pirms cepšanas iespiež tādas bedrītes.
13. Maizīte ir ļoti garšīga gan ar dažādām piedevām,gan arī bez.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu