Armēņu maize

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 ml ūdens
  • 7 g svaigs raugs vai 1/2 tēj.k sausais rauga
  • 250 g milti
  • 1 /2 tēj.k. cukurs
  • 1 tēj.k. sāls
  • 1.5 ēd.k. eļļa

Pagatavošana

120 min.
  1. Siltā ūdenī izšķīdina raugu, cukuru, pievieno sāli un miltus. Mīca mīklu, ik pa laikam nomazgā rokas aukstā ūdenī un iesmērē ar eļļu. Mīkla jāmīca kārtīgi ~ 20 min.
  2. Izmīcīto mīklu liek ieeļļotā traukā, pārsedz ar pārtikas plēvi un novieto siltā vietā uz stundu, līdz mīklas apjoms dubultojas.
  3. Pēc stundas mīklu izmīca vēlreiz un liek atkārtoti raudzēties 30 min. Mīkla atkal dubultosies apjomā.
  4. Otrreiz uzrūgušo mīklu vēlreiz izmīca un izveido formu - apaļu vai ovālu. Ar pirkstu galiem izveido maizes bedrītes. Apsedz ar dvieli un atstāj uz 20 min.
  5. Pēc ilgās raudzēšanas maize gatava cepšanai. Maizi var apsmērēt ar viegli sakultu olu vai vienkārši samitrina ar aukstu ūdeni.
  6. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ~220 grādos ~20 min līdz garoziņa kļūst skaisti brūna.
  7. Izcepto maizi liek zem dvieļa atdzist.
  8. Maizīte ir ar krauksķīgu garoziņu,un porainu mīkstumu.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize