Tofu zupa ar dārzeņiem un nūdelēm

3 1
Ikdienā es pamatā gatavoju vegānus ēdienus, un šī ir viena no manām mīļākajām receptēm ar tofu. Dārzeņu un piedevu veidu var droši variēt, piemēram, rīsu nūdeļu vietā izmantot Austrumu pelmenīšus, zirnīšu vietā izmantot sviesta pupiņas utt. Galvenais attiecīgi mainīt buljona daudzumu, jo ar šo recepti parasti pietiek, lai pabarotu mazu armiju :)

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu nūdeļu
  • 100 g tofu
  • 400 g bundža konservētu sarkano pupiņu
  • Sauja saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 brokolis
  • 1 sarkanais čilī pipars
  • 1.5 cm gabaliņš svaiga ingvera
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 ēd. k. tumšās sojas mērces
  • 1.5 l dārzeņu buljona
  • Sāls, pēc garšas
  • Eļļa, cepšanai

Pagatavošana

25 min.
  1. Uz mērenas uguns liek katliņu, kurā ieliets nedaudz eļļas un ļauj tai uzsilt.
  2. Notīra un smalki sarīvē ingvera sakni un ķiplokus, liek katliņā. Čilī pāksti iztīra no sēklām, smalki sakapā un pievieno ingveram un ķiplokiem. Tofu nedaudz nosusina papīra dvielī un sagriež mazos kubiņos, arī liek katliņā, maisot ļauj lēnām apcepties 4-5 minūtes.
  3. Sagriež mazos gabaliņos brokoli. Katliņā klāt pie tofu pieber bundžu noskalotu sarkano pupiņu un sagriezto brokoli, nedaudz apmaisa, tad pievieno nūdeles, sojas mērci un visu pārlej ar dārzeņu buljonu.
  4. Vāra, kamēr brokolis gatavs, bet ne pārvārījies, pievieno sāli pēc garšas. Pēdējās 3 minūtēs pieber sauju saldētu zaļo zirnīšu.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Laima 2014. gada 9. februāris 15:30
Lieliska recepte.Visi bija apmierināti.Draugs visu laiku stāvēja pie katliņa un ,,pagaršoja'' nepārtraukti, kamēr vēl gatavojās.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas