Sākums > Receptes > Zupas

Tofu zupa ar dārzeņiem un nūdelēm

2012. gada 7. aprīlis
Foto: Ozzīc
Ikdienā es pamatā gatavoju vegānus ēdienus, un šī ir viena no manām mīļākajām receptēm ar tofu. Dārzeņu un piedevu veidu var droši variēt, piemēram, rīsu nūdeļu vietā izmantot Austrumu pelmenīšus, zirnīšu vietā izmantot sviesta pupiņas utt. Galvenais attiecīgi mainīt buljona daudzumu, jo ar šo recepti parasti pietiek, lai pabarotu mazu armiju :)
Pagatavošana
25 min
1. Uz mērenas uguns liek katliņu, kurā ieliets nedaudz eļļas un ļauj tai uzsilt.
2. Notīra un smalki sarīvē ingvera sakni un ķiplokus, liek katliņā. Čilī pāksti iztīra no sēklām, smalki sakapā un pievieno ingveram un ķiplokiem. Tofu nedaudz nosusina papīra dvielī un sagriež mazos kubiņos, arī liek katliņā, maisot ļauj lēnām apcepties 4-5 minūtes.
3. Sagriež mazos gabaliņos brokoli. Katliņā klāt pie tofu pieber bundžu noskalotu sarkano pupiņu un sagriezto brokoli, nedaudz apmaisa, tad pievieno nūdeles, sojas mērci un visu pārlej ar dārzeņu buljonu.
4. Vāra, kamēr brokolis gatavs, bet ne pārvārījies, pievieno sāli pēc garšas. Pēdējās 3 minūtēs pieber sauju saldētu zaļo zirnīšu.
5. Labu apetīti!
Uz augšu