Sākums > Receptes > Deserti

Lieldienu vaniļas - riekstu pasha

2012. gada 5. aprīlis
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Biezpienu sablenderē, pievieno sviestu, svaigo sieru, vēlreiz sablenderē līdz iegūst viendabīgu masu.
2. Viegli sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno krējumam un izmaisa.
3. Liek uz mazas uguns un karsē, visu laiku maisot. Pievieno rozīnes, lai tās kļūst maigākas. Masu karsē un maisa līdz tā sāk biezēt.
4. Kad masa sabiezējusi, ļauj tai atdzist.
5. Sagriež marmelādi vai žāvētus augļus, sukādes. Apgrauzdē riekstus un sasmalcina. Visu pievieno biezpiena masā un izmaisa.
6. Kad olu-krējuma masa padzisusi, iemaisa to biezpiena masā.
7. Biezpiena masu sagatavoto liek trauciņā, kurā ievietota samitrināta marle. 1 l trauciņš tieši atbilst šādam biezpiena masas daudzumam. Uzliek slogu un atstāj aukstumā ~12 stundas. Trauciņu ieliek citā, kurā uzkrāsies sūkalas.
8. Apgāž trauku ar gatavo pashu, noņem marli. Sanāk ļoti labi.
9. Sagriež pashu.
10. Tā kā man iekšā bija marmelādes gabaliņi, kas izkusa, tad masa nebija pārāk stingra, bet, ja marmelādes nebūtu, tad pashas konsistence būtu ideāla.
11. Nogriezt skaisti nesanāca, bet toties kas par gardu kumosiņu.
12. Ļoti maiga, krēmīga, rieksti piedod interesantu garšu.
13. Pagatavot šo gardumu nav ne grūti,ne arī ilgi.Vienīgi tā gaidīšana man bija grūta, vēlējos ātrāk nogaršot, jo kā nekā pirmo reizi ko tādu gatavoju.
14. Esmu priecīga par gala rezultātu,neskatoties uz to marmelādes niķi izkust.Sanāca tiešām gardi.Papildināt var ar jebkādiem riekstiem, augļiem gan svaigiem, gan žāvētiem.
15. Šī man bija vaniļas pasha, bet var pievienot citrona miziņu, vai arī kakao, šokolādi, šādi iegūstot citas garšas, aromātus un krāsas!
16. Lai izdodas un labi garšo!
Uz augšu