Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 4 x180 g biezpiena
  • 75 g žāvētas aprikozes
  • 30 g mandeļes
  • 30 g rozīnes
  • 180 g sviests
  • 3 olu dzeltenumi
  • 125 g cukurs
  • 125 g saldais krējums
  • 20 g vanilīncukura
  • Šķipsniņa sāls
  • Rotāšanai:
  • Šokolāde
  • Saldie kristāliņi-dekori

Pagatavošana

720 min.
  1. Sagatavojam visu nepieciešamo. Biezpienu izmantoju 9%, pilnpiena. Biezpienam jābūt pēc iespējas sausākam.
    Sagatavojam visu nepieciešamo. Biezpienu izmantoju 9%, pilnp...
  2. Biezpienu pa vienai paciņai izpiežam caur sietu. Kad tas izdarīts, noliekam bļodu ar biezpienu malā, lai pastāv.
    Biezpienu pa vienai paciņai izpiežam caur sietu. Kad tas izd...
  3. Sagriežam aprikozes, mandeles (noņemam arī miziņu), rozīnes. Pashā var likt arī citus riekstus, žāvētus augļus.
    Sagriežam aprikozes, mandeles (noņemam arī miziņu), rozīnes....
  4. Sākam gatavot vaniļas un olu putas.
  5. Katliņā ielejam saldo krējumu un pievienojam vanilīncukuru, uzvāram. Bļodiņā sakuļam olas dzeltenumus ar cukuru un sāli.
  6. Tad iemaisam uzvārīto saldo krējumu saputotajās olās.
  7. Liekam bļodu karstā ūdens peldē un putojam 2-3min, kamēr masa sabiezē, bet tā nedrīkst saiet kunkuļos. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
    Liekam bļodu karstā ūdens peldē un putojam 2-3min, kamēr mas...
  8. Biezpienam pievieno mīkstu sviestu un visu samaisa.
    Biezpienam pievieno mīkstu sviestu un visu samaisa.
  9. Tad pievieno sagrieztos rieksus, aprikozes un mandeles.
    Tad pievieno sagrieztos rieksus, aprikozes un mandeles.
  10. Tagad iecilājam biezpienā iepriekš sagatavoto masu un visu samaisam.
  11. Biezpienu liek bļodā vai kādā citā traukā, kas pārklāts ar marli (marli liku divās kārtās).
    Biezpienu liek bļodā vai kādā citā traukā, kas pārklāts ar m...
  12. Kad bļoda piepildīta ar biezpienu, pārklājam augšu ar marli, liekam virsū šķīvi un tad liekam virsū slogu (es izmantoju gurķu burku, kas bija ledusskapī). Biezpienu liek ledusskapī uz 12-24h.
    Kad bļoda piepildīta ar biezpienu, pārklājam augšu ar marli,...
  13. Nākamajā dienā noņemam marli, liekam uz šķīvja.
    Nākamajā dienā noņemam marli, liekam uz šķīvja.
  14. Sākam dekorēt.
    Sākam dekorēt.
  15. Ciemiņiem patiks!
  16. Lai labi garšo!

Komentāri

Arija 2016. gada 25. marts 08:26
Loti garda sanaca.
Kristīne 2013. gada 12. marts 23:22
Lieldienām 2013 veltītajā blogā http://lieldienas.quitor.com/lieldienu-pasha-no-cara-galda-kas-var-but-labaks-par-so/ recepte ar svaigu pieskārienu :)
Elita 2013. gada 1. februāris 15:02
Paldies.....so recepti biju jau daudzus gadus atpakal izmeginajusi,bet tad to pazaudeju...un tagad atkal atradu.....lieldienas tuvu tad ari izmeginasu...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti