Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem
Sastāvdaļas
- 4 x180 g biezpiena
- 75 g žāvētas aprikozes
- 30 g mandeļes
- 30 g rozīnes
- 180 g sviests
- 3 olu dzeltenumi
- 125 g cukurs
- 125 g saldais krējums
- 20 g vanilīncukura
- Šķipsniņa sāls
- Rotāšanai:
- Šokolāde
- Saldie kristāliņi-dekori
-
Sagatavojam visu nepieciešamo. Biezpienu izmantoju 9%, pilnpiena. Biezpienam jābūt pēc iespējas sausākam.
-
Biezpienu pa vienai paciņai izpiežam caur sietu. Kad tas izdarīts, noliekam bļodu ar biezpienu malā, lai pastāv.
-
Sagriežam aprikozes, mandeles (noņemam arī miziņu), rozīnes. Pashā var likt arī citus riekstus, žāvētus augļus.
- Sākam gatavot vaniļas un olu putas.
- Katliņā ielejam saldo krējumu un pievienojam vanilīncukuru, uzvāram. Bļodiņā sakuļam olas dzeltenumus ar cukuru un sāli.
- Tad iemaisam uzvārīto saldo krējumu saputotajās olās.
-
Liekam bļodu karstā ūdens peldē un putojam 2-3min, kamēr masa sabiezē, bet tā nedrīkst saiet kunkuļos. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
-
Biezpienam pievieno mīkstu sviestu un visu samaisa.
-
Tad pievieno sagrieztos rieksus, aprikozes un mandeles.
- Tagad iecilājam biezpienā iepriekš sagatavoto masu un visu samaisam.
-
Biezpienu liek bļodā vai kādā citā traukā, kas pārklāts ar marli (marli liku divās kārtās).
-
Kad bļoda piepildīta ar biezpienu, pārklājam augšu ar marli, liekam virsū šķīvi un tad liekam virsū slogu (es izmantoju gurķu burku, kas bija ledusskapī). Biezpienu liek ledusskapī uz 12-24h.
-
Nākamajā dienā noņemam marli, liekam uz šķīvja.
-
Sākam dekorēt.
- Ciemiņiem patiks!
- Lai labi garšo!
2016. gada 25. marts 08:26
Loti garda sanaca.
2013. gada 12. marts 23:22
Lieldienām 2013 veltītajā blogā http://lieldienas.quitor.com/lieldienu-pasha-no-cara-galda-kas-var-but-labaks-par-so/ recepte ar svaigu pieskārienu :)
2013. gada 1. februāris 15:02
Paldies.....so recepti biju jau daudzus gadus atpakal izmeginajusi,bet tad to pazaudeju...un tagad atkal atradu.....lieldienas tuvu tad ari izmeginasu...
Komentāri