Sākums > Receptes > Deserti

Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem

2012. gada 4. aprīlis
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
720 min
1. Sagatavojam visu nepieciešamo. Biezpienu izmantoju 9%, pilnpiena. Biezpienam jābūt pēc iespējas sausākam.
Foto: TeddyWife
2. Biezpienu pa vienai paciņai izpiežam caur sietu. Kad tas izdarīts, noliekam bļodu ar biezpienu malā, lai pastāv.
Foto: TeddyWife
3. Sagriežam aprikozes, mandeles (noņemam arī miziņu), rozīnes. Pashā var likt arī citus riekstus, žāvētus augļus.
Foto: TeddyWife
4. Sākam gatavot vaniļas un olu putas.
5. Katliņā ielejam saldo krējumu un pievienojam vanilīncukuru, uzvāram. Bļodiņā sakuļam olas dzeltenumus ar cukuru un sāli.
6. Tad iemaisam uzvārīto saldo krējumu saputotajās olās.
7. Liekam bļodu karstā ūdens peldē un putojam 2-3min, kamēr masa sabiezē, bet tā nedrīkst saiet kunkuļos. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Foto: TeddyWife
8. Biezpienam pievieno mīkstu sviestu un visu samaisa.
Foto: TeddyWife
9. Tad pievieno sagrieztos rieksus, aprikozes un mandeles.
Foto: TeddyWife
10. Tagad iecilājam biezpienā iepriekš sagatavoto masu un visu samaisam.
11. Biezpienu liek bļodā vai kādā citā traukā, kas pārklāts ar marli (marli liku divās kārtās).
Foto: TeddyWife
12. Kad bļoda piepildīta ar biezpienu, pārklājam augšu ar marli, liekam virsū šķīvi un tad liekam virsū slogu (es izmantoju gurķu burku, kas bija ledusskapī). Biezpienu liek ledusskapī uz 12-24h.
Foto: TeddyWife
13. Nākamajā dienā noņemam marli, liekam uz šķīvja.
Foto: TeddyWife
14. Sākam dekorēt.
Foto: TeddyWife
15. Ciemiņiem patiks!
16. Lai labi garšo!
Uz augšu