Siera - kukurūzas cepumi

3 1

Sastāvdaļas

  • 100 g svaigais siers
  • 100 g sviests vai margarīns
  • 50 g rīvēts puscietais siers (Krievijas,holandes,tāda tipa)
  • Kukurūzas milti pēc vajadzības (ap 2-3 glāzes)
  • 1 ola
  • 1 tēj.k. sāls vai 3 ēd.k cukurs pēc vēlēšanās, jo cepumus var gatavot kā saldus tā sāļus

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un sakapā kopā ar 1 glāzi miltu. Pievienojam svaigo sieru, olas dzeltenumu un ar rokām sajaucam.
  2. Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu puscieto sieru, sāli vai cukuru un beram klāt pārējos miltus, bet ne visus uzreiz.
  3. Mīcām mīklu. Mīklai jāsanāk maigai, mīkstai,bet tai nav jālīp pie rokām. Saveļam mīklu un ieliekam maisiņā, paturam 1 stundu ledusskapī.
  4. Gatavo mīklu izrullē tik biezu, cik vēlas.
  5. (Mīklu iesaku rullēt uz cepamā papīra gabala, lai nav jāber uz tās miltus, lai var izrullēt bez problēmām). Izspiežam cepumus. Apsmērējam ar viegli sakultu olas baltumu.
  6. Cepam ~200 grādos ~ 20 minūtes.
  7. Cepumu formu var veidot kādu vēlas.
  8. Es gan spiedu aplīšus ar glāzi,gan pēc tam tos sarullēju rullīšos ko apviļāju cukurā.
  9. Gan arī izveidoju zaķīšus.
  10. Cepumi sanāk maigi drupeni ar interesantu siera garšu.
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

Anna 2013. gada 19. maijs 11:22
Cepumiņi sanāk nedaudz pasausi, garšo līdzīgi "Lāču" smilšu mīklas cepumiņiem. Milti nav tik daudz vajadzīgi - pilnīgi pietiek ar divām 200ml glāzēm. Lai padarītu to pasākumu interesantāku , pāris minūtes pirms cepšanas beigām pa virsu uzliku siera-majonēzes masu, tad gan sanāk superlabi!! Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize